11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Vielä ehtii

Jason Dufner saattaa nousta tällä viikolla FedExCupin pistejohtoon. © Getty Images

Major-huuman tasaannuttua, PGA Tour jatkuu Pohjois-Carolinassa pelattavalla Wyndham Championshipillä. Kyseessä on kiertueen ”runkosarjan” viimeinen turnaus ennen viikon kuluttua alkavia FedExCupin playoffeja. Kilpailun voittoa puolustaa kotiosavaltiossaan pelaava WebbSimpson.

Wyndham Championship on viimeinen tilaisuus kammeta itsensä mukaan kiertueen jatkoturnauksiin. Brendan Steele ja Heath Slocum kärkkyvät FedExCupin pisteissä niukasti niiden 125:n ulkopuolella, jotka vielä haaveilevat paikasta The Barclaysiin. Molemmat ovat mukana Greensborossa torstaina käynnistyvässä turnauksessa.

Toisaalta monet tarvitsevat vielä varmistuksen peliensä jatkumisesta ensi viikolla. Siksi pisteissä sijoilla 76-125 olevista vain kaksi (Fredrik Jacobson 87. ja Jason Day 107.) on päättänyt jättää Wyndham Championshipin väliin. Viiden vuoden sisällä 17 pelaajaa on onnistunut nousemaan kuilun partaalta playoffeihin. Vuosi sitten tähän ylsivät Ernie Els, William McGirt sekä Padraig Harrington.

Wyndham Championship on yksi Yhdysvaltain kiertueen vanhimmista turnauksista. Kilpailu pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1938, jolloin se tunnettiin Greater Greensboro Openin nimellä. Sam Snead voitti kisan kahdeksan kertaa. Muista isoista tähdistä Greensborossa ovat voittoa juhlineet mm. Gary Player, Seve Ballesteros ja Sandy Lyle.

Vuoden takainen kilpailu käynnisti Webb Simpsonin mahtavan syysvireen. Lyötyään GeorgeMcNeillin Sedgefieldin kentällä kolmella lyönnillä, hän sijoittui FedExCupin kolmessa ensimmäisessä playoff-turnauksessa kymmenen joukkoon. Ehdoton kruunu oli luonnollisesti Deutsche Bank Championshipin voitto.

Sedgefield Country Clubin kenttä on osoittanut viime vuosina olevansa yksi PGA Tourin helpoimmista kentistä. Korkein voittotulos sitten vuoden 2008 pelatuissa kisoissa on ollut 16 alle parin. Vuoden alussa Sedgefieldillä kuitenkin vaihdettiin griinien ruoholajike paremmin kuumuutta kestäväksi. Kun viheriöstä saadaan tämän avulla nopeammat, voidaan voittotuloksestakin odottaa hieman korkeampaa kuin on hetkeen totuttu näkemään.

Ennakkoon ajateltuna parhaimmat menestysmahdollisuudet voisivat olla Jason Dufnerilla, BrandtSnedekerillä ja Carl Petterssonilla.

Kolmantena FedExCupin pisteissä oleva Dufner on ollut pitkään kuin itse varmuus. Tästä kertoo omaa kieltään 17 perättäistä cut-rajan selvittämistä. British Openissa pitkään kärjessä pysytellyt Snedeker on aina pelannut hyvin Wyndhamissa ja voittanutkin sen kerran. Tosin vuonna 2007 kilpailu pelattiin eri kentällä. Greensboron kisan voittajiin (2008) kuuluu myös Pettersson, joka oli PGA Championshipissä kolmas. Ruotsalainen jakaa Sedgefieldin kenttäennätystä 61 lyöntiä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje