9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Vegas ja 24 muuta onnellista PGA Tourille

Jhonattan Vegas "rappasi" itsensä PGA Tourille. © Getty Images

Nationwide Tourin 25 parasta raivaisivat tiensä pitkän ja raskaan kauden päätteeksi PGA Tourille ensi vuodeksi. Joukossa on muutama ykköskiertueelle come backin tekevä pelaaja, mutta myös ensimmäinen PGA Tourille koskaan yltänyt venezuelalainen, Jhonattan Vegas.

Kaudella 2010 kaikkiaan 28 turnausta käsittänyt Nationwide Tour on tämän vuoden osalta ohi, ja ansiolistan 25 parasta selvillä. Näille ”kaksvitosille” on tiedossa sarjanvaihto, sillä heidän pelinsä jatkuvat ensi vuoden alusta PGA Tourilla. Joukossa on joitakin jo aiemmin Yhdysvaltain ykköskiertueen vaativuutta testanneita, mutta myös ensimmäistä kertaa Venezuelasta kotoisin oleva pelaaja.

Pääsy PGA Tourille on Jhonattan Vegasille toiveiden täyttymys. Hän muutti Houstoniin 17-vuotiaana osaamatta ainuttakaan englanninkielistä sanaa.

”Se oli rankkaa aikaa, mutta tein kovasti töitä”, Teksasin yliopistojoukkueessa pelannut ja samasta opinahjosta vuonna 2008 valmistunut Vegas sanoi.

Vegas oli menneellä kaudella yksi Nationwide Tourin pitkälyöntisimpiä draivaajia, 312,9 jaardin keskiarvollaan. Hän sanoi, että pitkästä lyönnistä on etunsa, mutta tiedostaa hyvin, ettei pelkästään sillä vielä juhlita.

”Minun on todenteolla paiskittava hommia lähipelin eteen.”

Venezuelalainen innostui golfista seurattuaan vanhempiensa pelaamista, mutta löi muovipalloja pienellä mailalla jo 2-vuotiaana. Venezuelaa World Cupissa kolme kertaa edustanut Franci Betancourt toimi Vegasin ensimmäisenä valmentajana, jota 26-vuotias pelaaja ensisijaisesti kiittää päästyään PGA Tourille.

Ruumiinrakenteeltaan lähinnä amerikkalaisen jalkapallon pelaajaa muistuttava Vegas ei aio ottaa siitä paineita, että on ensimmäinen kotimaansa edustaja Yhdysvaltain ykköskiertueella.

”Ei siitä ole mitään haittaa. Aion edustaa Venezuelaa PGA Tourilla ylpeydellä ja päästä siellä voittojen tielle. Se on ollut tavoitteeni jo pidemmän aikaa.”

Nationwide Tourin ansiolistan voitti Jamie Lovemark, joka siirtyi ammattilaiseksi viime vuoden syksyllä. Hän väläytteli jo tuolloin muutamaan otteeseen osaamistaan saatuaan joihinkin PGA Tourin kisoihin villin kortin.

Marko Kuivasaari

Nationwide Tour, ansiolista 2010

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje