Vauhdilla huipulle nouseva vasuri tarvitsi PGA Tourilla vain kolme kisaa avausvoittoon - Golfpiste.com

15.10.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]

[8][6]

Matt McCarty tuuletti voittoaan Black Desert Resortin kentällä. Kuva: Getty Images

Kärkikahinoissa ollut Kevin Streelman ylsi Utahissa hienoon rajapyykkiin.

Johtoasemasta Black Desert Championshipin päätöspäivään lähtenyt Matt McCarty (-23) ei ollut horjutettavissa sunnuntaina. Hän pelasi PGA Tourin syyssarjan kilpailun viimeisellä kierroksella tuloksen 67, ja otti voiton kolmen lyönnin marginaalilla ennen Saksan Stephan Jägeriä.

McCarty pelasi pitkin päivää kärjessä kuin vanha tekijä saaden voittamisen näyttämään helpolta. Sitä McCarty on harjoitellut USA:n kakkoskiertueella Korn Ferry Tourilla, jolla hän otti loppukesästä 1,5 kuukauden aikana kolme ykköstilaa.

Arizonan Scottsdalesta kotoisin oleva ja asuva McCarty voitti Korn Ferry Tourin rankingin, ja ansaitsi välittömästi pääsyn PGA Tourille. Ensimmäiseen voittoonsa pääkiertueella hän tarvitsi vain kolme turnausta.

Menestys Korn Ferry Tourilla toi paikan ensi vuoden U.S. Openiin, mutta tuore voitto avaa McCartylle ovet myös kahteen muuhun major-kilpailuun, Masters Tournamentiin sekä PGA Championshipiin.

”Eihän tällaista osaa odottaa. Nämä viimeiset kuukaudet ovat olleet hulluja, mutta olen tehnyt myös lujasti töitä”, joulukuussa 27 vuotta täyttävä pelaaja sanoi.

McCartysta tuli ensimmäinen pelaaja sitten Jason Goren, joka 19 vuotta sitten voitti kolme kilpailua kakkoskiertueella ja otti vielä samalla kaudella voiton PGA Tourilla. Vajaat 1,4 miljoonaa dollaria palkintorahaa ansainnut vasuri lähti Utahin kisaan maailmanlistan sijalta 76, mutta kolkuttelee seuraavassa päivityksessä paikkaa 50 parhaan joukossa.

Streelman pelasi 300. kerran jatkokierroksilla

Kolmannen sijan Lucas Gloverin kanssa jakanut Kevin Streelman (-19) ylsi Black Desert Championshipissä hienoon rajapyykkiin selvitettyään karsinnan PGA Tourilla 300. kerran.

Kiertueella vähintään yhden cutin selvittäneestä 9711 pelaajasta vain 203 eli kaksi prosenttia on pystynyt samaan temppuun kuin Streelman. Pian 46 vuotta täyttävä Streelman pelasi Ivinsissä 457. kilpailunsa jenkkitourilla.

PGA Tourin suomalaispelaaja Sami Välimäki jäi seitsemän lyönnin päähän jatkopaikasta. Hän putosi FedEx Cup Fall -pistelistalla sijalle 110, kun 125 parasta uusii korttinsa ensi vuodelle. Välimäki osallistuu jäljellä olevista viidestä kilpailusta vielä kahteen.

Lue seuraavaksi: Etuysillä täystyrmäyksen kokenut Sami Välimäki jäi kauas jatkopaikasta