9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Vanha draiveri pysyy bägissä, vaikka Välimäki pelasi lainatykillä unelmakierroksen

Sami Välimäki pelaa tällä viikolla kolmannen kerran Dubai Desert Classicissa. Kuva: Getty Images

DP World Tourin suomalaisnelikon kisat jatkuvat Dubaissa toisella peräkkäisellä Rolex Series -turnauksella.

Sami Välimäki ei ole näillä näkymin vaihtamassa draiveriaan uuteen malliin, vaikka Abu Dhabin turnauksen päätöspäivänä käytössä ollut lainamaila osoittautui todelliseksi taikasauvaksi.

Välimäki pelasi sunnuntain kierroksella toisen suomalaisen Callaway-pelaajan Kalle Samoojan draiverilla, ja tehtaili Yas Links -kentän uusiksi ennätyslukemiksi upean tuloksen 62 (-10). Lainamailaa kehunut Välimäki totesi avausten kantaneen Paradymillä joitakin metrejä pidemmälle kuin omalla draiverilla, mutta bägissä on ollut Dubain kilpailun harjoituspäivinä vanha tuttu Rogue.

”Vedän varmaan vanhalla draiverilla”, Välimäki sanoi tiistaina.

Uransa alhaisinta kierrosta sivunnut ja toisessa peräkkäisessä kilpailussa kenttäennätyksen tehnyt Välimäki on saanut kaudelleen mainion startin. Koossa on kaksi top 10 -sijoitusta sekä 11. tila vuoden viimeisestä kisasta Mauritiukselta. Kaksi muutakin turnausta ovat johtaneet jatkokierroksille.

Torstaina alkava DP World Tourin toinen peräkkäinen Rolex Series -turnaus Dubai Desert Classic pelataan Emirates Golf Clubin Majlis-kentällä, jota Välimäki pitää viime viikon kisa-areenaa vaikeampana.

”Tällä viikolla on paljon haastavampi kenttä. Tiiltä pitää olla todella hyvä. Majlis on ollut itselleni aina hankala, mutta toivottavasti onnistun tänä vuonna selättämään kentän”, hän sanoi.

Välimäki on kolmatta kertaa kisassa mukana. Viime tammikuussa hän karsiutui ja toissa vuonna tuli 51. sija. Hän on onnistunut alittamaan kentän parin vain kerran yhdellä lyönnillä, ja kuuden pelatun kierroksen keskiarvo on 73,8.

Vuoden 2022 Dubai Desert Classicin paras ja ainoa jatkokierroksille edennyt suomalainen oli Kalle Samooja. Turkulainen otti 12. tilallaan uran toiseksi kovimman sijoituksen Rolex Series -kilpailuissa.

Samooja käynnisti kauden avauskisansa Abu Dhabissa hyvin, mutta luisui toisella kierroksella karsiutuneiden joukkoon. Näin kävi myös turnauksen kahdelle muulle suomalaispelaajalle, Mikko Korhoselle ja Tapio Pulkkaselle.

Dubain kilpailussa on viime viikon tapaan koolla nimekäs osallistujakaarti johtotähtenään maailmanlistan ykkönen Rory McIlroy. Paluun tällä viikolla kilpakentille tekee Andrew ”Beef” Johnston. Valderraman turnauksen kaudella 2016 voittanut englantilainen ei pystynyt pelaamaan viime vuonna ainuttakaan turnausta loukkaantumisen vuoksi.

Viimevuotisen kilpailun paras oli uusinnassa Richard Blandin kukistanut Viktor Hovland, joka ei ole puolustamassa voittoaan.

Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

06.10 Mikko Korhonen–Abraham Ancer MEX–John Catlin USA (1)
06.30 Sami Välimäki–Yannik Paul GER–Richard Mansell ENG (10)
10.10 Sam Horsfield ENG–Kalle Samooja–Jeff Winther DEN (10)
11.10 Daniel Hillier AUS–Tapio Pulkkanen–Mikael Lindberg SWE (1)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje