Valmentaja löysi lääkkeet lyöntiin etäyhteyden avulla – Wikström kohensi asemiaan - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Valmentaja löysi lääkkeet lyöntiin etäyhteyden avulla – Wikström kohensi asemiaan

Valmentaja Petteri Nykky laittoi videopuhelun avulla Ursula Wikströmin lyönnin kuntoon. Kuva: Mark Runnacles/LET

Ursula Wikströmillä olisi ollut mahdollisuudet parempaankin, mutta ahnaus viheriöillä kostautui.

Ursula Wikström (-3) oli hyvällä pelipäällä Marbellan seudulla Espanjassa jatkuneessa Ladies European Tourin finaalikilpailussa. Hän iski turnauksen toisella kierroksella tuloksen 70, ja nousi sijoituksissa 15 pykälää jaetulle 22. tilalle.

Väylältä 11 startannut Wikström oli kierroksen alkupuolella mukavassa myötätuulessa pelattuaan etuysin neljän birdien siivittämänä kolme alle. Jatkossa meno oli rauhallisempaa, kun ainoaksi parista poikenneiksi reikätulokseksi jäivät 14:n (kentän 6:n) bogey ja 15:n (kentän 7:n) birdie.

Wikström oli avauspäivänä tyytyväinen puttipeliinsä, mutta lyönteihin ei. Valmentaja Petteri Nykky löysi toimivat konstit etäyhteydellä.

”Eilisin rundin jälkeen Petteri auttoi videopuhelun avulla lyönnin kanssa, ja tänään oli huomattavasti helpompaa”, hän sanoi.

Perjantaina puttaaminen puolestaan jätti parantamisen varaa Wikströmin tavoiteltua turhankin ahnaasti birdiejä.

”Olisi ollut mahdollisuuksia parempaankin, mutta aggressiivisuus viheriöillä kostautui muutamalla kolmen putin griinillä”, hän jatkoi.

Wikström on kisan toistaiseksi kovimman tuloksen, 65, pelannutta ja kärkeen kiivennyttä espanjalaisamatööriä Cayetana Fernandezia (-11) kahdeksan lyöntiä perässä. Seitsemättä sijaa jakaviin kilpailijoihin matkaa on kolme lyöntiä, joten Wikström on täysillä mukana taistelussa kovista sijoituksista.

Tiia Koivistokin (-1) onnistui parantamaan tulostaan lyönnin verran. Taistelu LPGA:n karsintafinaalipaikasta alkaa kuitenkin käydä haastavaksi, sillä hänen olisi kammettava rankingissa yhden pykälän verran ylöspäin.

”Lyönnin paremmin kuin torstaina, vaikka eilen olin koko ajan lähestymisillä lipulla. Tänään en oikein ollut lähellä lippua, ja ensimmäisen (kentän 11.) väylän lähestyminen rankkuineen maksoi liikaa. Muuten ihan OK päivä”, sijaa 35 jakava Koivisto sanoi.

Hän jahtaa pistelistalla Liz Youngia, jonka edelle olisi päästävä finaalikilpailussa useiden pykälien erolla, ja vieläpä kovalla sijoituksella. Ongelmana on vain se, että englantilainen on kolmen lyönnin karussa Koivistolta.

”Vielä kaksi päivää jäljellä kohentaa sijoitusta”, Koivisto totesi.

Andalucia Open de España -kilpailun kolmas suomalainen, Noora Komulainen (par) pelasi Koiviston tavoin tuloksen yksi alle. Hän jakaa sijaa 42.

Alfrerini Golfin kentällä käytävässä kilpailussa saatetaan nähdä viikonvaihteessa ruotsalaisten tulinen taistelu Race to Costa del Sol -rankingin voitosta. Pistelistan kärjessä oleva Linn Grant (-10) on finaalissa toisena ja rankingin kakkonen Maja Stark (-8) löytyy tuloslistalta pari sijaa alempaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje