18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Välimäki ylsi Wentworthissa viikonlopun kierroksille – myös Samoojan hieno kiri on riittämässä jatkoon

Kalle Samooja on lähellä jatkopaikkaa BMW PGA Championshipissä. Kuva: Getty Images

Huipputurnauksen isoimmat tähdet pysyttelevät yhä kärkitaistelun ulkopuolella.

Sami Välimäki rakenteli vahvaa tulosta Lontoon seudulla perjantaina jatkuneessa BMW PGA Championshipissä. Hän oli DP World Tourin lippulaivaturnauksessa toista kierrostaan kolme alle, kunnes teki kahden oikealle karanneen avauksen ja par-kolmosella epäonnistuneen up & downin seurauksena kolme peräkkäistä bogia.

Loppu sujui parissa, joka oli myös Välimäen kierrostulos toisena päivänä. Kokonaistilanteessa -2 oleva suomalainen jakaa 52. sijaa, kun osa kilpailijoista viimeistelee kierroksensa lauantaiaamuna.

Tuloslistalla parikymmentä pykälää menettäneen Välimäen pelien jatkuminen viikonloppuna on kuitenkin varmaa, sillä viimeisistä jatkopaikoista kamppailevat pelaajat ovat häntä lyönnin perässä.

”Hyvää peliä. Vähän loppuun joutui puristelemaan, mutta saatiin kierros maaliin. Huomenna jos saisi ehjän kierroksen”, Välimäki kertoi.

Myös kolme birdieä viiden viimeisen reiän aikana tehneen Kalle Samoojan (-1) tilanne jatkon suhteen näyttää hyvältä. Hän on 61. sijaa jakavien joukossa, kun 65 parasta ja samaan tulokseen päätyneet pysyvät karsintaviivan yläpuolella.

”Täytyy olla tyytyväinen lopun peli-ilmeeseen. Reiällä 12 tuntui, että ranka katkesi, mutta sain loppuun lyötyä vain laadukkaita vetoja ja vihdoin tarvittavat pari puttia sisään”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Kyllä se aika synkkää on ollut griineillä. Nyt vain toivotaan, että riittäisi jatkoon.”

Tuloksen 70 pelannut Samooja joutuu lauantaiaamuna hieman jännittämään, sillä riittävä määrä pelaajia voi vielä teoriassa pudottaa hänet jatkosta.

Vauhdikkaasti huipulle noussut Ludvig Åberg jahtaa jälleen isoa menestystä. Kuva: Getty Images

Pelin käynnistymistä hidasti aamulla sumu, joten oli hyvissä ajoin päivänselvää, etteivät kaikki ryhmät ehdi saada kierrostaan valmiiksi.

Yhden tiin lähdöt Wentworthissa tuntuvat yllättävältä ratkaisulta, sillä Lontoossa aurinko laskee syyskuun puolivälissä noin kello 19.15. Jo avauspäivänä ilman ylimääräisiä viivytyksiä kierros jäi kesken, ja esimerkiksi Sami Välimäki suhtautui turnauksen pelaajamäärään kriittisesti.

Tapio Pulkkanen (+7) sortui avauspäivän tavoin lukuisiin virheisiin, ja käteen jäi tulos 76. Jatkopaikka karkasi kauas sijan 128 jakaneelta suomalaiselta.

Ruotsalaisilla on BMW PGA Championshipin kärjessä kaksoisjohto. Neljä kolmatta sijaa jakavaa pelaajaa jahtaavat Ludvig Åbergia ja Sebastian Söderbergiä (-10) lyönnin päässä.

Wentworthin turnauksessa on mukana kaikki Euroopan Ryder Cup -joukkueen pelaajat. Kirkkaimmat tähdet eivät ole toistaiseksi syttyneet parhaimpaansa: Jon Rahm (-6) jakaa 16. sijaa ja FedEx Cupin elokuussa voittanut Viktor Hovland (-5) on yhdeksän pykälää alempana.

Viime viikolla Irish Openin päätöskierroksella voittotaistelussa hyytynyt Rory McIlroy (-1) on ollut tällä viikolla poikkeuksellisen vaisu. Viimeisen reiän birdie näyttäisi kuitenkin nostavan maailmanlistan kakkosen täpärästi jatkoon

Euroopan kaikki Ryder Cup -pelaajat asetettiin kahdella ensimmäisellä kierroksella pelaamaan keskenään. Valituissa ryhmissä on mitä ilmeisimmin viitteitä haasteottelun tulevista pelipareista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)