Välimäki kiinni kauden neljännessä voitossaan Pro Golf Tourin finaalissa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Muu

Välimäki kiinni kauden neljännessä voitossaan Pro Golf Tourin finaalissa

Sami Välimäki on löytänyt peliinsä hurjan vireen Saksan satelliittikiertueella. Kuva: Getty Images

Välimäki nousi kisan kärkeen tiistaina hurjastelemalla kierroksensa yhdeksän lyöntiä alle parin. Kenttää oli kuitenkin sään johdosta typistetty.

Sami Välimäen peli tuntuu kulkevan Pro Golf Tourin kilpailuissa kuin ajatus. Jo kolmesti kiertueella voittanut Välimäki on lähellä huipentaa kautensa neljänteen voittoon Castanea Golf Resortissa, Pohjois-Saksassa pelattavassa finaalissa, sillä hän johtaa kisaa kolmella lyönnillä ennen keskiviikkona pelattavaa finaalia.

Tiistaina pelatulla toisella kierroksella Välimäki repäisi eron haastajiinsa kirjaamalla tuloksen 63 (-9). Samalla hän siirtyi yhteistulokseen -14. Loistava kierros koostui kahdesta eaglesta, josta toinen tuli par-nelosella sekä seitsemästä birdiestä ja kahdesta bogista.

Kierrostulos ja kovat reikätulokset rei’illä 6, 12, 14 ja 18 selittyvät sillä, että ne oli haastavien sääolosuhteiden johdosta lyhennetty par-kolmosiksi.Kentän todellinen par oli siis 68. Molemmat Välimäen eaglet olivat siis käytännössä birdiejä.

Kilpailussa on toisena sitä ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Ranskan Dimitri Darnaud (-11). Kolmantena, neljä lyöntiä Välimäestä, on neljän pelaajan rypäs.

Mikäli Välimäki onnistuu pitämään pintansa päätöskierroksella, hänellä on mahdollisuudet nousta Saksan kiertueen rankingin voittajaksi. Tämä kuitenkin riippuu tämänhetkisen ranking-ykkösen ja kisassa jaetulla seitsemännellä sijalla olevan Hurly Longin kolmannen kierroksen esityksestä.

Castanea Resort Championshipin palkintopotti on 50 000 euroa. Voittajan osuus on 7800 euroa. Saksalainen on Välimäkeä rankingissa 6769 pistettä edellä, joten mikäli Välimäki pysyisi kilpailun ykkösenä myös kolmannen kierroksen jälkeen, ei Long saisi yltää – vuoden 2018 kisan pistejaon perusteella – lopputuloksissa top 10:een, jotta suomalainen kruunattaisiin myös Pro Golf Tourin kokonaiskilpailun voittajaksi.

Välimäki aloittaa kolmannen kierroksen keskiviikkona kello 11.30 Suomen aikaa, seuranaan Dimitri Darnaud sekä toinen ranskalainen Mathis Pansart.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)