23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Välimäki avasi urakkansa Ras Al Khaimahissa par-tuloksella – Pulkkasella synkkää

Sami Välimäki harmitteli ensimmäisen kierroksen helppoja virheitä. Kuva. Getty Images

Paalulla oleva japanilaisnuorukainen laittoi etuysillä melkoisen rallin päälle.

Sami Välimäki pelasi tuloksen 72 Arabiemiraateissa torstaina käynnistyneessä DP World Tourin kilpailussa. Par-tulos riittää Ras Al Khaimah Championshipissä 18 reiän jälkeen jaettuun 73. sijaan.

Välimäki oli kierroksen puolivälissä tilanteessa +1, kunnes hän painoi takaysin alkupuolen kahdella birdiellään tuloksensa miinukselle; 11. reiällä upposi noin 2,5-metrinen putti ja 13. reiällä hän laittoi griinin vieressä olevasta raffista chipin sisään. Päivän viimeinen parista poikennut reikätulos oli 17:llä tullut bogey.

Avauskierroksen esitys Al Hamra Golf Clubin kentällä ei Välimäkeä tyydyttänyt.

”Huono päivä. Tuli helppoja virheitä, enkä myöskään päässyt birdie-paikoille. Toivottavasti huomenna on parempi päivä”, totesi kahdeksan lyöntiä kärjestä oleva Välimäki.

Välimäki pelaa kauden seitsemättä kilpailuaan. Ainoa karsiutuminen on peräisin viime viikon Dubai Desert Classicista. Hän kiertueen pistetilastossa 10. sijalla.

Tapio Pulkkasta vaivasi hieman samantapaiset ongelmat kuin Dubain turnauksessa. Epäonnistumista seurasi pian toinenkin rokottaen tulosta kovalla kädellä. Torstaina peräkkäiset tuplabogit osuivat 11. ja 12. (kentän 2. ja 3.) reiälle, joilla hän löi kaksi vinoa avausta.

Pulkkanen piristyi loppusuoralla viisi yli -tilanteessa. Kaksi birdieä toivat helpotusta, mutta kirittävää riittää perjantaina, mikäli tuloksen 75 (+3) pelannut Pulkkanen aikoo olla mukana viikonlopun kierroksilla.

”Kyllä se aika synkkää oli tänään. Avaukset menivät oikealle, ja sieltä oli melkoista rimpuilua. Loppua kohden sain juonesta kiinni, ja sitä koetetaan huomenna jatkaa”, sijaa 115 jakava Pulkkanen sanoi.

Kilpailun kärjessä on unelma-alun turnaukselleen saanut Ryo Hisatsune. Hän aloitti kuuden birdien putkella, ja oli kierrostaan 10. reiän jälkeen kahdeksan alle. Jatko ei ollut samanlaista lentoa, mutta tuloksen 64 (-8) iskeneellä 20-vuotiaalla japanilaisella on kahden lyönnin etumatka Englannin Matthew Baldwiniin, Italian Edoardo Molinariin sekä Tanskan Rasmus Højgaardiin.

Ras Al Khaimah Championshipissä on jaossa kaksi miljoonaa dollaria palkintorahaa. Tästä voittajan osuus on 340 000 dollaria.

Suomalaisten lähtöajat toisella kierroksella (Suomen aikaa):

05.40 Tapio Pulkkanen – Zander Lombard RSA – George Coetzee RSA (1)
06.30 Sami Välimäki – Maximilian Kieffer GER – Connor Syme SCO (10)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)