11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Välimäeltä vahva nousu Irlannissa – Pulkkanen taisteli kalkkiviivoilla jatkoon

Sami Välimäki hankkiutui Irlannin avointen puolivälissä hyviin asemiin. Kuva: Getty Images

Kilpailun isoilla tähdillä pelit ovat sujuneet nihkeästi.

Sami Välimäki nousi parhaaksi suomalaiseksi Irlannissa K Clubilla jatkuneessa DP World Tourin kilpailussa. Hän pelasi Irish Openissa perjantaina tuloksen 69, ja kiipesi oletetun karsintarajan tuntumasta jaetulle 36. sijalle.

”Haastavaa on kyllä lyödä palloa, mutta sitkeästi taistelin tänäänkin. Toivottavasti huomenna lyöminen löytyisi”, Välimäki kertoi.

Kokonaistilanteessa neljä alle olevalla Välimäellä ei ollut toisella kierroksella ongelmia avausten tarkkuuden kanssa. Ainoa hieman sivumpaan mennyt draivi nähtiin 14. (kentän 5.) reiällä, jolla hän kuitenkin pelasti semiraffista hienosti parin.

Yksikään päivän birdieistä ei tullut reiän vierestä, ja arvatenkin hän haluaisi naulata lähestymisiään viikonloppuna hieman lähemmäksi lippua.

Torstaina kovimman tuloksen suomalaisista pelannut Tapio Pulkkanen (-2) ajoi itsensä 41 lyöntiä vaatineella etuysillä (kentän 10–18) ahdinkoon. Jatkossa hän sisuuntui pelaten toisen kenttäpuoliskon eaglen ja kahden birdien siivittämänä kymmenen lyöntiä paremmin.

Hän sai alun vaikeuksistaan huolimatta parsittua tuloksen 72, ja sinnitteli viimeisten joukossa karsintarajan oikealle puolelle.

”Melkoisen tahmainen alku oli tänään kierrokselle. Etuysillä ei juurikaan mitään hyvää tapahtunut. Takaysin kova taistelu toi jatkopaikan”, sijaa 62 jakava Pulkkanen sanoi.

Kisan kolmas suomalainen, Kalle Samooja (+8) kadotti otteensa perjantaina. Hän käytti kolme tuplabogia sisältäneeseen kierrokseen 79 lyöntiä, ja valahti jaetulle 149. sijalle.

”Siellä roiskui kura oikein pahemman kerran. Takaysillä katosi sitten viimeinenkin tsemppi,” Samooja kertoi tiedotteessa.

”Vaikeaa oli, ei mahda mitään. Silti täytyy sanoa, että kisana ja setupina (asetuksiltaan) varmaan yksi kauden parhaista.”

Intian Shubhankar Sharma (-13) sai Irlannin avointen paalupaikalle seuraa Englannin Jordan Smithistä. Jälkimmäisen maanmies Ross Fisher (-12) täydentää kärkikolmikon.

Turnauksen suurin ennakkosuosikki, Rory McIlroy (-5) ei ole saanut peliään kulkemaan toivomallaan tavalla. Maailmanlistan kakkonen jakaa 26. sijaa, kahdeksan lyöntiä kärjestä.

Pohjoisirlantilaisen tavoin suoran paikan Ryder Cupiin saanut Tyrrell Hatton (+3) oli K Clubilla tuuliajolla, vaikka toisella kierroksella peliään paransikin. Jatkopaikka karkasi kovalta englantilaiselta kahden lyönnin päähän.

Lue seuraavaksi: Samoojalle top 20 -sijoitus Sveitsissä – Åberg nousi voitollaan jo lähelle Ryder Cup -paikkaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)