[11][17]

[11][17]
DP World Tour - Kilpagolf

Sairastuminen vei Välimäen voimat Etelä-Afrikassa – kisan päätöspäivänä uran heikoin kierros

Edellisyön oksentelu ja valvominen kulutti Sami Välimäen energian Eastern Capen turnauksessa. Kuva: Getty Images

SDC Championship oli Matthew Baldwnin täydellistä ylivoimaa.

Viime yönä huonovointisuudesta kärsinyt Sami Välimäki (+6) lähti voimattomana Eastern Capessa Etelä-Afrikassa pelatun DP World Tourin kilpailun päätöspäivään. Hän käytti sunnuntain kierrokseen peräti 80 lyöntiä, ja putosi SDC Championshipin lopputuloksissa jaetulle 62. sijalle.

Välimäen neljännen kierroksen kortti oli karua luettavaa: hänelle kirjattiin tänään kuusi bogia ja kaksi tuplabogia. Erityisen raskas oli St. Francis Links -kentän takaysi, joka vaati 42 lyöntiä.

Tulos 80 on Välimäen numeraalisesti heikoin kierros ja tilastojen ainoa kahdeksikolla alkava tulos kaudella 2020 alkaneella DP World Tour -uralla.

Välimäki oli vielä kilpailun puolivälissä top 10:ssä, mutta lauantain kierroksen etuysillä tulleet kaksi tuplabogia tuntuivat nakertavan hänen pelihuumoriaan. Sunnuntaina hänellä ei ollut vailla yöunia virtaa käynnistellä minkäänlaista loppukiriä.

”Eilen olin vain huono, mutta viime yö tuli oksennettua, ja ilman unia oli tänään liian paha rasti. Ei ollut kroppa, eikä pää mukana”, Välimäki kertoi.

Mikko Korhonen, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen eivät selviytyneet kisan jatkokierroksille.

Suomen DPWT-nelikko on mukana kiertueen seuraavassa, Johannesburgissa käytävässä turnauksessa.

SDC Championshipin voitti kauden ylivoimaisimmalla marginaalilla Matthew Baldwin (-18). Eroa toiseksi sijoittuneeseen Espanjan Adri Arnaukseen kertyi seitsemän lyöntiä.

Voitto oli toistakymmentä vuotta sitten DP World Tourille nousseelle englantilaiselle ensimmäinen pääkiertueella. Tilastoista löytyy entuudestaan kaksi top 3 -sijoitusta: ajoittain Challenge Tourilta uutta vauhtia uralleen hakenut Baldwin hävisi sekä vuoden 2013 Nelson Mandela Championshipissä että seuraavan vuoden Irish Openissa voittajalle kahdella lyönnillä. Jälkimmäisen kisan paras oli Mikko Ilonen.

Kolmannen sijan Eastern Capessa jakoivat tulokseen -10 päätyneet Norjan Kristian Krogh Johannessen, Ruotsin Jens Dantorp, Ranskan Antoine Rozner, Etelä-Afrikan Jaco Ahlers ja Skotlannin Ewen Ferguson.

Otsikkoa muutettu ja juttua täydennetty Sami Välimäen kommenttien osalta 19.3. kello 18.34.