11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Vain yksi suomalaisgolfari etenemässä Pariisin olympiakisoihin

Sami Välimäki edustaa varmuudella Suomea Pariisin olympiakisoissa. Kuva: Getty Images

Matilda Castren menetti sijoituksensa 60 olympiakisoihin etenevän naisen joukossa.

Ainoastaan Sami Välimäki on etenemässä mukaan Pariisin olympiakisojen golfkilpailuun. Välimäki on rankingissa sijalla 33, eikä hän tule enää tippumaan ulos olympiakoneesta.

Suomen toinen toivo on Tapio Pulkkanen. Hän on toisella varasijalla, joskin melkoisella takamatkalla. Pulkkasen vire on kuitenkin ollut viime viikkoina vahva. Kärkipään sijoitus Challenge Tourilla tai niissä DPWT-kisoissa, joihin Pulkkanen mahdollisesti paikan saa, voisi hyvinkin riittää nostamaan hänetkin Pariisiin kisakoneeseen.

Pulkkanen ehtii kilpailla vielä kahdesti, Espanjassa ja Tsekissä, ennen kuin miesten olympiaranking sulkeutuu 17. kesäkuuta.

Naisten kisan suhteen asetelma on lohduton. Mukana ei ole yhtään suomalaista, elleivät otteet merkittävästi parane. Naisten ranking sulkeutuu 24. kesäkuuta, joten aikaa on. Sekä LET:llä että LPGA Tourilla pelataan neljä kilpailua ennen olymnpiapaikkojen ratkeamista.

Edelleen on mahdollista sekin, että mukaan nousee kaksikin suomalaista. Matilda Castren on toisella varasijalla, Ursula Wikström kolmannella ja Noora Komulainen neljännellä. Erot ovat hyvin pieniä, joten yksi huippuonnistuminen kantaa pitkälle.

Lue seuraavaksi: Suomen olympiajoukkue kutistui kolmeen, ja jatkoa voi olla luvassa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje