11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Uusi tähti on syttynyt?

Stacy Lewis yllätti voittamalla naisten kauden avausmajorin. © Getty Images

Stacy Lewisin tarina on aika uskomaton ja inspiroiva. Hänellä on lapsesta saakka ollut vaikea skolioosi (selkärangan kierous) selässään. Hän piti erityistä selkätukea 18 tuntia päivässä seitsemän vuotiaasta alkaen 7½ vuoden ajan, jonka riisui vain golfia varten.

Selkätukikaan ei parantanut selän tilannetta, niinpä Stacy joutui leikkaukseen. Selkärankaan kiinnitettiin viidellä titaaniruuvilla tuki, joka pitää rangan suoremmassa. (kts. kuvat alla olevasta linkistä)

Lewís oli selkäongelmistaan huolimatta opiskeluaikoina kova pelaaja, voittaen 12 eri amatöörititteliä. Ammattilaisura alkoi vuonna 2008 ja Lewis voitti heti LPGA karsinnat ja selvitti itsensä Tourille.

Vuodesta 2009 Lewis on pelannut 52 kilpailua LPGA Tourilla ja sijoittunut niissä 8 kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Uran ensimmäinen voitto nimenomaan Majorissa oli siis jonkinasteinen yllätys. Erityisen yllättävää siitä tekee se, että maailman ykköspelaaja Yani Tseng epäonnistui pelaten tuloksen 74 (+2). Tseng hävisi Lewisille kolmella lyönnillä johdettuaan tätä kahdella ennen viimeistä päivää.

Kaikki kunnia kuitenkin Lewisille, jonka viimeisen päivän tulos 69 kovan paineen alla oli päivän jaettu paras ja vain yksi kolmesta 70 lyönnin alituksista. Lewis tienasi voitollaan 300.000$.

Kilpailun voitto ratkaistiin täysin näiden kahden pelaajan kesken, sillä kolmatta sijaa jakanut amerikkalaiskolmikko Katie Futcher, Morgan Pressel ja Angela Stanford hävisivät Tsengillekin kuusi lyöntiä.

Röntgenkuvat Stacy Lewisin selästä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje