25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

USA voitti World Cupin

Gary Woodland ja Matt Kuchar olivat World Cupissa rautaa oikealla hetkellä. © Getty Images

Yhdysvaltain pitkä odotus päättyi Hainanin saarella, Kiinassa, kun se voitti World Cupin ensimmäisen kerran 11 vuoteen. Kokonaistulokseen -24 päätyneen USA:n vahvuus oli tasaisen hyvät otteet pitkin viikkoa. Toisen sijan jakaneet Englanti ja Saksa hävisivät jenkeille kaksi lyöntiä.

USA on kautta aikain menestynein maa World Cupin historiassa, mutta sille voitto oli vasta toinen tällä vuosituhannella. Viimeksi joukkueturnauksen kannun toivat Atlantin taakse kaksi entistä maailmanykköstä David Duval ja Tiger Woods.

Kierroksen alku enteili USA:lle suotuisaa päivää, kun Matt Kuchar ja Gary Woodland tekivät heti ykkösellä ja kakkosella birdien. Edes sisääntulon toisella reiällä tullut bogi ei saanut kaksikkoa herpaantumaan, heidän kuitattua virheensä nopeasti kahdella birdiellä.

”Pelasimme loistavasti, etenkin tänään. Kun toisella oli vaikeuksia, toinen korjasi oitis tilanteen”, Woodland sanoi. ”On hienoa saada nimet kuuluisuuksien seuraksi kiertopalkintoon.”

Vaikka tuloksen 67 pelanneen USA:n esitys oli tyylikäs, se jäi sunnuntaina kauas Englannin ilmiömäisestä näytöksestä: tulos 63 on nelinpelissä poikkeuksellisen kovaa valuuttaa. Ian Poulterin ja Justin Rosen loppukiri ei vain tällä kertaa aivan riittänyt, vaikka se tuottikin kunniakkaan kakkostilan.

Eriskummalliseksi englantilaisten tempun tekee se, että toinen nelinpelikierros oli tuloksellisesti heidän parhaansa koko turnauksessa. Kierroksen kohokohtia olivat Poulterin nelimetrinen eagleputti 16:lla ja Rosen pari metriä pidempi birdieupotus viimeisellä.

Pettymys

Pettymys paistoi Graeme McDowellin kasvoilla. &copy Getty Images

”Pelasimme yhdeksän alle, mutta tulos olisi voinut olla vieläkin parempi. Onhan tämä hullu suoritus nelinpelissä”, Poulter sanoi.

”Luulisin, että salaisuus oli pukeutumisessa. Panostimme siihen erityisesti tänään. Tiedämme, miltä meidän pitää näyttää kahden vuoden kuluttua, mikäli olemme mukana joukkueessa”, Rose vitsaili.

Saksa oli vielä kierroksen puolivälissä lujasti voittokamppailussa mukana, mutta jokseenkin saamaton sisääntulo koitui heidän kohtalokseen.

Irlannin (-21) odottamaton hiipuminen taisi silti olla päivän suurin yllätys. Jo ensimmäisen reiän kolme puttia antoivat kuvan heidän finaalikierroksen suoritukselleen. Joukkue sai pientä kipinää 10:llä, kun Rory McIlroy chippasi pallon reikään, mutta toinen erehdys puolesta metristä 12:lla oli viimeinen niitti Irlannin voittohaaveille.

Tuloksen 72 pelannut joukkue putosi kisassa jaetulle neljännelle tilalle, Australian, Hollannin ja Skotlannin seuraksi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje