27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Ursula Wikström uusinnan kautta voittoon Finnish Tourilla

Ursula Wikström otti ilon irti Vuosaaressa. Kuva Juha Hakulinen

Voitto ratkesi vasta kolmannella uusintareiällä. Naisten kilpailussa mentiin Emma Lindmanin tahdissa alusta loppuun.

Audi Finnish PGA Golf Tour teki keväällä päätöksen, että naisammattilaiset pääsevät pelaamaan kauden kahdessa viimeisessä kilpailussa miesten kanssa samaan sarjaan ja samoista palkintorahoista. Vuosaari Golfissa pelatussa kauden viimeisessä kilpailussa nähtiinkin naisvoittaja, kun Ursula Wikström venyi voittoon kolmannen uusintareiän jälkeen. Hän kukisti uusinnassa Peter Erofejeffin. Kärkikaksikon 54 reiän tulos oli -10.
Naisamatöörien sarjassa saatiin jälleen uusi Finnish Tour -voittaja, kun Ahvenanmaan Emma Lindman pelasi voittajaksi. Lindman johti kilpailua alusta loppuun. Hänen voittotuloksensa oli +5.

Wikström ja Erofejeff pelasivat kaikki kolme päivää samassa ryhmässä, eivätkä saaneet millään eroa toisiinsa. Lauantain aikana Erofejeff näytti jo karkaavan, sillä ero takana tuleviin oli parhaimmillaan jo neljä lyöntiä. Wikström kuitenkin kiri eroa kiinni neljällä perättäisellä birdiellä rei’ille 9–12. Lopulta kaksikko päätyi tasatulokseen, ja edessä oli uusinta.

Uusintareikänä oli Vuosaaren 18. reikä, alamäkeen pelattava par 4. Kahdella ensimmäisellä kerralla reikä tasattiin par-tuloksilla, mutta kolmannella yrityksellä Wikström pääsi laskettelemaan voittoon Erofejeffin lyötyä pallonsa puskaan, josta hän joutui turvautumaan droppiin. Wikström kuittasi voitostaan 2650 euroa.

Voitto lämmitti Wikströmiä todella paljon. Kilpailulla oli hänelle myös toisenlainen tarkoitus.

”Meillä on ollut LET:llä puolitoista kuukautta taukoa kisoista, ja nyt sain hyviä kilpailukierroksia alle. Tämä oli todella kivaa pelata miesten kanssa, kun se on niin erityyppistä peliä, mitä he pelaavat”, Golf Talmaa edustava Wikström sanoi.

Kierrokset 65–71–70 pelannut Wikström kertasi myös hieman lauantain peliään, joka noudatteli samaa kaavaa aiempien kierrosten kanssa.

”Kierros alkoi taas tahmeasti. Takaysin alkuun alkoi puttejakin vähän upota. Ihan hyvää ja varmaa peliä. Kiva lähteä ensi viikkoon”, ensi viikolla Espanjassa kilpaileva Wikström sanoi.

Kilpailun voitto oli lopulta kahden kauppa, sillä kolmatta sijaa jakaneet Kalle Sneck ja Niklas Dahlgren jäivät kärkikaksikosta viiden lyönnin päähän.

Naisammattilaisten mukaantulo miesten kilpailuihin sujui erinomaisesti. Viikko sitten Luukissa Krista Bakker ja Sanna Nuutinen pelasivat hienoa golfia, ja tällä viikolla nähtiin jo naisvoittaja. Myös Bakker ja Nuutinen sijoittuivat kärkikymmenikköön Vuosaaressa.

Usean huippupelaajan valmentajana toimiva Timo Rauhala näki asiassa pelkästään hienoja puolia.

”Tämä oli aivan loistava juttu, että saimme nimenomaan kovia pelureita tänne mukaan. Pitää muistaa, että Ursula, Krista ja Noora (Tamminen) ovat jo todistaneet kuuluvansa eurooppalaisen naisgolfin kärkeen”, Rauhala sanoi.

Emma Lindman otti uransa ensimmäisen FT-voiton Vuosaaressa. Kuva Juha Hakulinen.

Naisamatöörien sarjassa Emma Lindman pelasi voittoon kahden lyönnin erolla Daniella Barrettiin (+7). Kilpailun kolmanneksi sijoittui Emilia Tukiainen (+8).

Lindman nautti ensimmäisestä FT-voitostaan.

”Tämä tuntuu hienolta. Pelasin tänään ihan ok, mutta 17. reiälle tullut triplabogi vähän harmittaa. Onneksi sain birdien viimeiselle. Kilpailu kokonaisuutena tuntui todella hyvältä, etenkin kaksi ensimmäistä päivää”, kauden viimeisen kilpailunsa pelannut Lindman sanoi.

Finaalikilpailun alla oli jo tiedossa, että Mikael Salminen ja Lauri Ruuska ovat varmistaneet paikkansa kiertueen kokonaiskilpailun kärkikolmikossa. Vuosaaren kakkostilansa myötä Peter Erofejeff varmisti kokonaiskilpailun kolmannen paikan.

Sijoittuminen Audi Finnish PGA Golf Tourin kärkikolmikkoon oli tällä kaudella tavoittelemisen arvoinen sijoitus, sillä jokaiselle heille oli luvassa kahdeksan kutsukorttia ensi kauden Challenge Tour -kilpailuihin. Kutsut järjestyvät Vierumäen CT-kilpailun ansiosta.

Mikael Salmisen ensi kauden kilpailukalenterissa on nyt ainakin kahdeksan CT-kilpailua. Kuva Juha Hakulinen.

Kokonaiskilpailun ykköseksi kruunattu Mikael Salminen tiivisti pelaajien mietteet kuluneesta kaudesta.

”Finnish Tourin taso oli tänä vuonna kovempi, mitä se on moneen vuoteen ollut. Finnish Tourilla pelasi tällä kaudella paljon sellaisia pelaajia, jotka eivät siellä muuten olisi pelanneet. Tämä oli hieno kausi”, Salminen hehkutti.

Omaa kauttaan hän kommentoi tylsän tasaiseksi, sillä yhden voiton lisäksi hän sijoittui kolme kertaa toiseksi, ja kauden heikoinkin sijoitus oli kauden avauskilpailussa tullut jaettu 11. sija.

Vaikka Finnish Tour -kausi on nyt paketissa, Salmisen pelit jatkuvat vielä pitkälle syksyyn.

”Parin viikon päästä ovat ET:n karsinnat Espanjassa, ja siitä sitten toivottavasti jatketaan eteenpäin”, Salminen sanoi toiveikkaana.

Naisten kokonaiskilpailussa Archipelagia Golfin Ellinoora Moisio säilytti ykköstilansa, vaikka hän ei ollut enää loppukauden kilpailuissa mukana, sillä hän opiskelee Yhdysvalloissa. Vuosaaressa jaetulle kuudennelle sijalle sijoittunut Emmi Jalkanen oli rankingin kakkonen, ja finaalikilpailussa toiseksi sijoittunut Daniella Barrett sijoittui rankingissa kolmanneksi.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kausi päättyi tähän. Seuraava kausi käynnistyy toukokuun alussa.

Lähde: FT:n tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)