25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Ursula Wikström ohitti Minea Blomqvistin maailmanlistalla

Kaverukset ovat nyt peräkkäisillä sijoilla maailmanlistalla.

Mikko Ilonen paransi kalenterivuoden aikana World Rankingin sijiotustaan reilulla sadalla. Hän oli tammikuun alussa 296:s, tuoreimmalla listalla 194:s. Ilosen henkilökohtainen ennätys on sijaluku 62:s jonka hän saavutti loppuvuodesta 2007.

Euroopan Tourile kortin saaneet Mikko Korhonen (627:s) ja Roope Kakko (665:s) ovat olleet listalla huomattavasti korkeammallakin. Kakko jopa ohitti hetkellisesti Mikko Ilosen keväällä 2009 sijoituttuaan kahdesti peräkkäin ET:n kisassa kymmenen joukkoon.

Kaisa Ruuttilan upea menestys Nordea Tourilla ei näy World Rankingilla.Parhaaksi suomalaiseksi nousi kauden päättyessä Ursula WIkström (281:s), Minea Blomqvist on välittömästi hänen perässään. Blomqvist oli keväällä 2008 sijoituttuaan kolme kertaa kymmenen joukkoon LPGA Tourilla 61:s.Raskausaika ja äitiys ovat vähentäneet pelaamista ja menestyksiä. Kauden 2011 aikana Blomqvist on suunnitellut pelaavansa reilut kymmenen kisaa LPGA Tourilla, Euroopan Tourillakin lähes saman verran.

Riikka Hakkarainen on listan 417:s, Jenni Kuosa 469:s: ja peliuransa jatkoa pohtiva Hanna-Leena Salonen (540:s) ennen Ruuttilaa (547:s).

Molemmilla maailmanlistoilla ykkösnimi vaihtui, naisten puolella jopa useaan otteeseen. Lee Westwod syrjäytti Tiger Woodsin, Jiyiai Shin on joulukuun 20:s päivä julkaistun listan ykkösnimi. Lorena Ochoa ilmoitti vetäytymisestään kilpakentiltä huhtikuussa.

Miesten World Ranking, arkisto 2010

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje