16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Unelmien vuosi Graeme McDowellille

Siellä on! Graeme McDowell juhlii viimeisen reiän birdieputtiaan, jolla pakotti Woodsin uusintareiälle. © Getty Images

Chevron World Challengen viimeisellä kierroksella nähtiin taas, että golfissa voi tapahtua aivan mitä tahansa. Tiger Woods lähti viimeiseen päivään neljän lyönnin johdossa. Tilastollisesti sellainen johto, josta Woods ei ole koskaan hävinnyt. Graeme McDowell kirjoitti historian kuitenkin uusiksi kylmähermoisuudellaan ja putterillaan.
Woods otti kolmen ensimmäisen reiän aikana kahdesti kolme puttia ja teki kaksi bogia. Amerikkalainen onnistui tekemään etuyhdeksiköllä vain kaksi birdietä ja kaksi bogia. Ja kun McDowell teki kolme birdietä, oli Woodsin johto kaventunut jo yhteen lyöntiin.
13. reiällä miehet vaihtoivat paikkoja tuloslistalla, kun Woods töpeksi tuplabogin helposta paikasta. Woodsin lähestyminen tuolla par-5:lla leijaili helposta paikasta reilusti yli griinin. Seuraavalla chipillä sitkeästä raffista Woods ei saanut palloaan pysähtymään griinille. Viideskin lyönti oli chippi, jolla Woods haki aggressiivisesti reikää. Se kuitenkin livahti pitkäksi. Kaksi puttia ja tupla korttiin.
Woods pääsi vielä mukaan peliin 17. reiällä, kun McDowell löi avauksensa par-3:lla griinin yli polvenkorkuiseen heinään. McDowell haki seuraavaa siirtoansa pitkään, sillä heinä oli ehdottomasta pelaamaton paikka. McDowell droppasi lopulta lipun linjassa reippaasti taaksepäin ja vei pallon yhdeksännen reiän tiiauspaikalle. Luova ratkaisu, josta pohjoisirlantilainen palkitsi itsensä loistavalla pitchillä lipun juureen. Bogi ei kuitenkaan ollut enää vältettävissä, joten tilanne ennen viimeistä reikää oli tasan.
Viimeisellä McDowell jäädytti katsomon, kun upotti birdieputtinsa noin neljästä metristä. Reiän piti olla taputeltu Woodsille, joka oli hetkeä aiemmin naulannut lähestymisensä noin metriin. Tarvittiin siis uusintareikä, jonka McDowell hoiti pitkällä birdieputilla. Kaksi mahtavaa puttia, joilla McDowell käänsi pelin itselleen.
– Varmaan kaksi urani isointa puttia, McDowell sanoi kisan jälkeen.
Tapahtumat 13. reiällä ja ensimmäisten reikien kolme puttia näyttivät Woodsin hermostuneisuuden. Kolme ensimmäistä päivää amerikkalainen oli pelannut lähes kuin viilipytty, huonoja hetkiä toki oli ollut, mutta ei näin paljon. McDowell oli samaan aikaan kylmähermoisen tehokas ja onnistui käyttämään Woodsin heikot hetket tehokkaasti hyödykseen. Kamppailu oli upea näytös, jossa historiaakin laitettiin uusiksi.
Voitto Kaliforniassa nosti McDowellin maailmanlistalla seitsemänneksi. Kausi on ollut pohjoisirlantilaiselle neljän voiton vuosi. European Tourilla McDowellin nimi kaiverrettiin Wales Openin ja Valderrama Mastersin pokaaleihin. Kesäkuussa tilille kilahti ensimmäinen major, U.S. Open ja lokakuussa vielä Ryder Cupin voittoputti. Vuosi, josta McDowell oli tuskin osannut uneksiakaan.
Ilari Ceder
Graeme McDowellilla kova päivätyö edessään

Graeme McDowell on pelannut kuusi viikkoa putkeen kolmella eri mantereella. Vieläkö koneessa on puhtia jahdata Woodsia viimeisellä kierroksella?  &copy Getty Images

Graeme McDowell on pelannut kuusi viikkoa putkeen kolmella eri mantereella. Vieläkö koneessa on puhtia jahdata Woodsia viimeisellä kierroksella? &copy Getty Images

Tiger Woods johtaa neljällä lyönnillä ennen Chevron World Challengen viimeisetä kierrosta. Woods pelasi lauantain kierroksensa tulokseen 68 – Woodsin kisan heikoin. Yhteensä 17 alle parin oleva Woods teki kierroksellaan pari bogia ja kuusi birdietä.
Saman tuloksen Woodsin kanssa pelannut Graeme McDowell alkaa olla ainoa realistinen uhka Woodsin ensimmäiselle voitolle vuonna 2010. Kolmantena oleva Paul Casey on jo kahdeksan lyönnin päässä Woodsista.
McDowell käväisi kolmannella kierroksella jo lyönnin päässä Woodsista. Amerikkalainen kuitenkin tempaisi eron taas viiteen lyöntiin kolmella birdiellään rei´illä 5-7. Samaan aikaan McDoowell teki bogin reiälle 7.
Kuten todettua Woodsille voitto Chevron World Challengesta olisi vuoden 2010 ensimmäinen. Woodsin itsensä isännöimästä kisasta se olisi kuitenkin jo viides. Woods on nyt johtanut koko kisaa kolmen kierroksen ajan ja viimeiselle kierrokselleen lähtee neljän lyönnin johdossa. Woods on aina voittanut, jos on lähtenyt viimeiselle kierrokselle vähintään kolmen lyönnin johdossa.
Varsinaista voittamista huomionarvoisempaa on ehkä se, että Woods on ensikertaa tänä vuonna pelannut turnauksen ensimmäiset kolme kierrosta kuutosella alkavalla tuloksella. Nyt olisi mahdollisuus pelata kaikki kisan kierrokset selkeästi alle parin. Se olisi ensimmäinen kerta tänä vuonna ja merkki Woodsin paremmasta vireestä.
Ilari Ceder

Tiger Woodsilla Chevron World Challengen suitset käsissään

<a href=Tiger Woods on ottanut uuden mallet-tyyppisen putterin käyttöön, joka tuntuu toimivan melkoisen hyvin. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2010/12/10120408080571.jpg" width="460">

Tiger Woods on ottanut uuden mallet-tyyppisen putterin käyttöön, joka tuntuu toimivan melkoisen hyvin. &copy Getty Images

Tiger Woods oli torstaina ja on edelleen ensimmäistä kertaa yksin johtopaikalla sitten viime vuoden syksyn. Woods pelasi Chevron World Challengen toisen kierroksen kuusi alle parin ja on kahden kierroksen jälkeen yhteistuloksessa13 alle parin. Tällä tahdilla kisan ennätystulos -22 menee uusiksi.
Kisan johtaminen taitaa olla Woodsille kuin pyörällä ajoa. – Ei se oikeastaan ole outoa, olen johtanut kisoja aiemminkin, Woods sanoi kierroksensa jälkeen.
Woods teki kierroksellaan neljä birdietä ja yhden eaglen. Bogeja amerikkalaisen kahteen kierroskorttiin on kertynyt vain yksi.
Woods on tehnyt paljon töitä valmentajansa Sean Foleyn kanssa saadakseen svinginsä parempaan kuosiin. Foleyn mukaan kolmen kuukauden kovan työn jälkeen Woodsin svingi alkaa taas muistuttaa sitä urheilullista lyöntiä, josta Woods tekee paljon töitä jaloillaan.
Neljän lyönnin päässä Woodsista on Graeme McDowell, joka aloitti kierroksensa hyvin, mutta hukkasi muutamia lyöntejä kierroksen keskivaiheilla. Yhdeksännellä reiällä McDowellin lähestyminen ei yltänyt griinille, joten pohjoisirlantilainen yritti putata pallonsa griinin kupeesta. McDowell ei kuitenkaan saanut palloaan griinillä olevan harjanteen yli ja se valui kauas reiästä. Kolmen uuden putin jälkeen McDowellin korttiin merkattiin tuplabogi. Muuten McDowell teki kahdeksan birdietä ja kolme bogia.
Woodsin kanssa pelannut Rory McIlroy pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää kolme alle parin, mutta takaysillä nuori mies teki kaksi bogia ja tuplabogin. Muutama birdie hiukan auttoivat, mutta kierrostulos 70 päästi Woodsin jo viiden lyönnin päähän.
Hyvää nousua teki myös Luke Donald, joka upotti muutaman hiukan pidemmän putin ja pelasi kierroksensa kuusi alle parin. Donald jakaa McIlroyn kanssa kolmatta sijaa.
Päivän lyönneistä vastasivat Paul Casey ja Bubba Watson. Casey teki hole in onen 12. reiällä. Muutamaa hetkeä myöhemmin Watson upotti pallonsa 16. reiällä reilusta 250 metristä ja merkkautti albatrossin.
Ilari Ceder

Tiger Woods ei ollut kohtelias isäntä

<a href=Tiger Woodsin rautapeli oli torstaina terävää. Missattuja griinejä oli vain kaksi &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2010/12/10082711300678.jpg" width="460">

Tiger Woodsin rautapeli oli torstaina terävää. Missattuja griinejä oli vain kaksi &copy Getty Images

Tiger Woods nousi Chevron World Challengen ensimmäisellä kierroksella kärkeen. Woods pelasi kierroksensa tulokseen seltsemän alle parin. Woodsin kierros oli ehjä kokonaisuus, sillä amerikkalainen missasi vain kaksi griiniä ja puttasi eaglea peräti neljä kertaa.
Woods on toki aiemminkin tällä kaudella pelannut hyviä kierroksia Ryder Cupissa ja Mastersissa, mutta tuloslistojen terävimmissä kärkikamppailuissa Woodsia ei ole näkynyt. Vain kahdest tällä kaudella hän on johtanut kisaa. Chevronin ensimmäisen kierroksen tulos 65 on Woodsin kauden paras. Siihen amerikkalainen on tällä kaudella yltänyt kolmesti.
Tutut ympyrät varmasti antoivat Woodsille lisää itseluottamusta Kaliforniassa pelattavassa Chevronissa. Woods on voittanut itse isännöimänsä kilpailun neljästi ja ollut kolmasti toinen. Ei mikään maailman kohtelian isäntä siis.
Kisaa on pelattu vasta yksi kierros ja lyönnin päästä Woodsista on tehokaksikko Rory McIlroy-Graeme McDowell. Kolmikko on ottanut pientä kaulaa muihin pelaajiin, sillä neljättä sijaa jakavat Dustin Johnson ja Stewart Cink ovat tuloksessa kolme alle parin. Ilari Ceder

Tiger Woodsin kello tikittää

<a href=Tiger Woodsin kausi on ollut tuskaa. Tuleeko viikonloppuna muutosta vuoden 2010 kulkuun? &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2010/12/10112923513825.jpg" width="460">

Tiger Woodsin kausi on ollut tuskaa. Tuleeko viikonloppuna muutosta vuoden 2010 kulkuun? &copy Getty Images

PGA Tourin ”silly season” jatkuu torstaina, kun Tiger Woodsin hyväntekeväisyysturnaus Chevron World Challenge alkaa.

Tiger Woods ja 17 muuta kovaa taistelevat viikonloppuna oikeastaan vain kunniasta. Woodsilla on pelissä muita kisakumppaneitaan kovemmat panokset, sillä Woods ei vielä tällä kaudella ole voittanut kisaakaan.
Woodsin tilasto Chevronista on vakuuttava. Amerikkalainen on voittanut neljästi ja ollut kolmesti toinen. Tämä kaikki yhdeksän vuoden aikana vuosina 1999-2007. Vuonna 2008 Woods ei pelannut polvivamman vuoksi ja vuonna 2009 kisa jäi väliin auto-onnettomuuden ja siitä alkaneen Woodsin henkilökohtaisen silly seasonin vuoksi.
Toisaalta Woodsin vuosi 2010 on ollut niin synkkä, että aiempiin tilastoihin ei juuri kannata tuijottaa. Ryder Cupissa Woods pelasi pirteästi, muuten kausi on ollut todella musta Woodsille.
Martin Kaymer jätti väliin
Kaksi maailman kovakuntoisinta golfaria tulee tällä hetkellä Euroopasta. LeeWestwood ja Martin Kaymer eivät kuitenkaan ole mukana Chevron World Challengessa. Kaymerin nimi oli mukana alkuperäisellä osallistujalistalla, mutta saksalainen perui osallistumisensa. Euroopan rahalistan ykkösen tilalla pelaa Nick Watney.
Muut kisaan osallistuvat ovat Paul Casey, Stewart Cink, Luke Donald, JimFuryk, Dustin Johnson, Zach Johnson, Anthony Kim, Matt Kuchar, HunterMahan, Graeme McDowell, Rory McIlroy, Sean O´Hair, IanPoulter, Steve Stricker, Camilo Villegas, Bubba Watson ja Tiger Woods. 18 pelaajasta siis 12 on Yhdysvalloista.
Kisaan otetaan mukaan major-voittajat, kaksi villiä korttia on annettu sponsoreille ja maailmanlistalta valikoituvat 12 parasta halukasta. Kuitenkaan maailmanlistan nelonen Phil Mickelson ei ole mukana. Arvailujen varaan jää, pitääkö Lefty taukoa, vai eikö Woodsin kisa vain huonoissa väleissä tämän kanssa olevaa Mickelsonia kiinnosta.
Kuka tahansa kisan voittaakaan, päätyy palkintorahoista iso osa
hyväntekeväisyyteen. Viime vuodesta kisasta on kuitenkin saanut pisteitä World Rankingille, joten jonkinlaista panosta pelkän kunnian lisäksi pöydällä on.
Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje