11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Unelma toteutui

Charlie Beljan piti johtopaikan hallussaan toisesta kierroksesta eteenpäin paniikkikohtauksistaan huolimatta © Getty Images

Useimmille katsojille täysin tuntematon ensimmäistä kauttaan PGA Tourilla pelaava Charlie Beljan varasti shown Walt Disney Worldissa, Orlandossa. Toisena päivänä Beljanin paniikkihäiriöt olivat todella vakavia. Mies kuitenkin johti kisan puolivälissä, eikä sairaalassa vietetty yö vienyt virettä. Sunnuntaina Beljan karkasi parhaimmillaan viiden lyönnin johtoon.

Hän voitti kahdella lyönnillä ansaiten 846.000 dollaria nousten 75 sijaa rahalistalla 63:ksi.

”Tämä on elämäni upein hetki. Pelkäsin perjantaina kuolevani kierroksen aikana. Sunnuntaina aamulla oloni ei todellakaan ollut paras mahdollinen. Olen vaimoni kanssa puhunut ensitapaamisestamme asti siitä, kuinka upeaa olisi juhlia voittoa perheen kanssa päätöspäivänä. Unelmani toteutui”, Beljan tunteili taiston päätyttyä.

”Wald Disney World oli tälle uskomattomalle tapahtumasarjalle oikea kohde. Luin joka päivä täällä ajaessamme heidän sloganinsa, ”Disney World , paikka jossa unelmat toteutuvat”, Beljan jatkoi.

Magnolia-kentän viimeiselle viheriölle riensivätkin kunniakujaa pitkin vaimo, perheen seitsemän kuukauden ikäinen poika sekä Beljanin äiti.

Beljanin ensimmäisen kauden alku oli katastrofaalinen. Kun kesäkuu oli puolivälissä, hän oli pelannut 11 kisaa ja ansainnut niissä 25.000 dollaria. Harva jos kukaan uskoi tässä vaiheessa hänen valtaavan paikkansa kiertueelle myös vuodeksi 2013. Viimeinen, 125:s kortin saanut ansaitsi yhteensä 647.000 dollaria.

Beljanin tahti muuttui heinäkuussa Virginiassa pidetyssä kilpailussa, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Kauden toinen puolisko, 11 kilpailua sekin tuotti 1,352 miljoonaa taalaa.

Jonas

Jonas Blixt oli päättyneellä kaudella yksi PGA Tourin 99:sta dollarimljonääristä &copy Getty Images

Matt Every ja Robert Garrigus jakoivat toisen tilan. Yhden Fall Series sarjan kisoista voittanut Ruotsin Jonas Blixt pelasi viimeisen kisan ryhdikkäästi ollen 19. Rahalistalla hän oli 34. Rory McIlroy (8,047 milj. d.) oli ylivoimainen ykkönen, Tiger Woods (6,1 milj.d) kakkonen.

Rahalistalla rajan väärälle puolelle (top-125) jäi joukko nimimiehiä, mm. Camilo Villegas, Robert Karlsson, Retief Goosen, Y.E.Yang, Justin Leonard ja Stewart Cink.

Teemu Tyry

title_68500

Paineet ovat kovat työpaikkaa kaudelle 2013 hakevien PGA Tourin pelaajien keskuudessa. Ensimmäistä kauttaan Touria kiertävä Charlie Beljan on 139:s, 125 ensimmäistä saa kortin tulevalle kaudelle. Beljaniilla on ollut vimeisten viikkojen aikana lieviä paniikkikohtauksia.

Se mitä hän koki Children’s Miracle Network Hospitals Classicin toisella kierroksella oli kuitenkin täysin poikkeuksellista kilpapelaajalle. Beljanin oli vaikea hengittää, hänen sydämensä hakkasi normaalia huomattavasti tiiviimmin ja verenpaine oli korkealla,raajat puutuivat.

”Pelkäsin kuolevani kierroksen aikana”, vaikeuksistaan huolimatta tuloksen 64 tehnyt Beljan tunnusti kierroksen jälkeen sairaalasta antamassaaan puhelinhaastattelusssa Golf Channelille. Kisan jatkaminen on luonnollisesti epävarmaa.

”Haluan jatkaa jos se vaan on mahdollista. Toivon, että tämänpäiväinen oli vain tavallista voimakkaampi paniikkikohtaus”.

Beljan on pelannut ammattilaisena vuodesta 2007, hänellä on minitoureilta kahdeksan voittoa. PGA Tourilla paras sijoitus on kuluvalta kaudelta kolmas. Rahaa on kasassa reilut 500.000 dollaria. Voitto, sijoittuminen kolmen , jopa neljän joukkoon nostaisi hänet rajan oikealle puolelle ( top-125) ja toisi työpaikan vuodelle 2013.

Vaikka Beljan johtaa kolmella lyönnillä ja pystyisi jatkamaan, asemien pitäminen raskaan perjantain jälkeen on kivikova haaste. Seitsemän pelaajaa on kolmen lyönnin päässä, näiden joukossa nousukuntoinen Henrik Stenson.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje