25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Uihlein ja Kafelnikov tähdittävät Finnish Challengea

Peter Uihlein esittelee taitojaan reilun viikon kuluttua Kytäjällä © Getty Images

Finnish Challengen osallistujalista alkaa olla valmis. CT:n sivuilla kaikkia kisapaikan saaneita ei vielä tiistaina aamulla ollut julkaistuina. Kotimaisia yrittäjiä mukaan päässee 15-20, näiden joukossa mm. kärkipään sijoituksia kuluvalla kaudella napsineet Mikko Korhonen, Roope Kakko sekä Janne Mommo. Amatöörejä on kuusi, Tapio Pulkkaseen kohdistuu kovia odotuksia kahden kotimaassa saavutetun voiton myötä.

Challenge Tour on kiertue, jolta nuoret pelaajat hakevat pikaista läpimurtoa pääkiertuille. USA:n Peter Uihlein oli kaudella 2010 maailman ykkösamatööri, joka voitti mm. US Amateurin ja pääsi kahdesti (2009,2011) pelaamaan Walker Cupia Euroopan parhaita amatöörejä vastaan. Siirtyminen ammattilaiskehiin syksyllä 2011 ei sujunut odotusten mukaisesti, Uihlein jäi ilman korttia sekä PGA Tourille, että ET:lle jossa tie päättyi toisissa esikarsinnnoissa.

Kuluvalla kaudella Uihlein pelaa lähinnä villeillä korteilla Challenge Tourilla, jossa paras sijoitus on viimeisessä kisassaan tullut kymmenes tila. Kapasiteettia ja menestysnälkää 22-vuotiaassa nuorukaisessa on todella paljon. Kytäjällä hän tulee olemaan kahdella ensimmäisellä kierroksella yksi seuratuimpia pelaajia.

Kafelnikov sai villin kortin

Venäjän

Venäjän ykkösmies golfissa, 38-vuotias Jevgeni Kafelnikov sai villin kortin Kytäjän kilpailuun &copy Getty Images

38-vuotias kaksinkertainen tenniksin Grand Slam-turnauksen voittaja Jevgeni Kafelnikov tuo venäläistä väriä Kytäjälle. Ansiolistalta löytyy myös Sydneyn olympialaisten kultamitali. Kafelnikov on aktiiviuransa jälkeen innostunut golfista ja noussut maansa kuuluisimmaksi golfariksi vain ja ainoastaan tennistaustansa johdosta.

Hän on päässyt pelaamaan kotimaassaan järjestettyjen Challenge Tour ja ET-kisojen lisäksi myös Kazakstanisssa, mutta tulokset ovat olleet lohduttomia. Kierroskeskiarvo on päälle 80:n lyönnin niissä viidessä kisassa joihin hän on vuosien varrella osallistunut. Kafelnikov on ilmoittanut tavoittelevansa paikkaa vuoden 2016 olympialaisiin golfissa.

Unelmia toki saa ja pitää olla, mutta Kafelnikovin pitäisi kyetä pudottamaan kierrostuloksiaan 7-8 lyöntiä nykyisestä ja nousta WR:lla arviolta 400 ensimmäisen joukkoon jotta tämä mahdollistuisi.

Aiemmat näytöt ja ikä huomioiden haaste tuntuu lähes mahdottomalta ja Kafelnikov golfissa pystyyn nostetulta ei uskottavalta tarinalta jota käytetään lähinnä lajin markkinoimiseen Venäjällä. Toisella puolella vaakakuppia ovat tietty meriitit tenniksessä, Kafelnikov on tottunut pistämään itsensä likoon.

Kytäjällä Kafelnikovia kannattaa seurata kahtena ensimmäisenä päivänä, sillä jatkoon pääsy olisi jättiyllätys.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje