Tseng teki vahvan nousun - Golfpiste.com

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Tseng teki vahvan nousun

Yltääkö Hee Young Park Orlandossa ensimmäiseen voittoonsa LPGA Tourilla? © Getty Images

Kun Yani Tseng oli pelannut CME Group Titleholdersin toisella kierroksella tuloksen 76, ei maailmanykkösen menestysmahdollisuuksiin uskonut juuri kukaan. Pieni alavireisyys tuntui inhimilliseltä, sillä taiwanilaisen kausi on ollut häikäisevä.

Ennen kolmatta kierrostaan Tseng halusi herätellä itseään pienen vedon muodossa. Hän ehdotti caddielleen Jason Hamiltonille 100 dollarin vetoa siitä, että hän pelaa lauantaina vähintään tuloksen -3. Hamilton tarttui Tsengin ehdotukseen ja hävitystä vedosta huolimatta iloitsi työnantajasta upeasta 66 lyönnin kierroksesta.

”Olen tyytyväinen ja ylpeä itsestäni. Pelasin todella hyvin, kuusi alle tällä kentällä ja näissä olosuhteissa ei ole helppo tehtävä”, Tseng sanoi.

Hän on kisassa kolmen kierroksen jälkeen jaetulla viidennellä tilalla yhdessä lauantaina epäonnistuneen Na Yeon Choin kanssa. Tilanteessa -4 olevalla kaksikolla on matkaa kärkeen kolme lyöntiä.

Koko ajan kilpailun kärjen tuntumassa pysytellyt Sandra Gal (-7) nousi johtoon, vaikka pelasi Orlandossa ensimmäisen kerran seiskalla alkavan kierroksen. Saksalaisella oli pieniä vaikeuksia kierroksen puolivälissä (bogi ja tupla), mutta hän kokosi itsensä sisääntulossa.

”Kierros oli melkoista vuoristorataa. Tänään jouduin taistelemaan kovasti, että sain pidettyä pelin kuosissa. Olen tietysti tyytyväinen johtoasemastani”, Gal sanoi.

Galin kanssa paalupaikkaa jakaa toistamiseen tuloksen 69 lyönyt Hee Young Park. Neljä vuotta naisten Yhdysvaltain kiertueella pelannut Park on selvittänyt tällä kaudella cutin 18 kertaa 20 kilpailussa, mutta uran avausvoitto antaa vielä odottaa itseään.

”En tiedä, onko tämä oikein sanottu, mutta janoan kovasti voittoa”, totesi kauniisti svingaava pelaaja lehdistölle.

Kolmantena oleva Suzann Pettersen (-6) ja kahden lyönnin päässä kärkeä tähyilevä Paula Creamer (4:s) tuovat osaltaan suurta mielenkiintoa turnauksen päätöskierrokselle.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje