21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Travelersissa jälleen tilaa ensikertalaiselle

Jos työvoitot tunnettaisiin, niin Brian Davisin ei pitäisi odottaa enää kovin pitkään... © Getty Images

Kuudesta edellisestä River Highlandsillä pelatusta kilpailusta neljä on päättynyt ensikertalaisvoittajan juhliin. Roland Thatcher ja Brian Davis kaunistelisivat tätä tilastoa mielellään sunnuntaina. He johtavat Travelers Championshipiä 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa -12. Davisin tulos lauantaina oli 64 ja Thatcherin 65.

Davis ei osannut sanoa tarkemmin, miksi juuri US Openin jälkeinen kisa on sujunut menestyksellisesti melko tuntemattomilta pelaajilta: ”Tietysti täällä ei ole mukana kaikki parhaat, mutta osallistujaluettelo on silti todella hyvä. Minä olen pitänyt pari viikkoa vapaata ja en ehkä siksi ole niin väsynyt kuin jotkut toiset. Mutta minulle kelpaa ensimmäinen voitto missä tahansa”, hän sanoi.

Davis uskoi, että ukkosen aiheuttama keskeytys perjantaina toi hänelle etua. Hän saattoi jatkaa toisen kierroksensa loppuun sateen pehmentämille griineille kolmantena päivänä.

”En edes tajunnut, että pelasin tuloksen 29 (toinen yhdeksikkö)”, viisi kertaa toiseksi PGA Tourilla sijoittunut pelaaja sanoi.

Jacobson vielä kuvassa mukana

Kärki ei karannut Fredrik Jacobsonilta liian kauas.  &copy Getty Images

Kärki ei karannut Fredrik Jacobsonilta liian kauas. &copy Getty Images

Kaikkiaan 17 muuta pelaajaa on viiden lyönnin sisällä kärjestä ennen finaalikierrosta. JohnRollins, James Driscoll ja Stuart Appleby jakavat kolmatta sijaa tuloksessa -10. Travelersin voittoa puolustava Fredrik Jacobson johti 36 reiän jälkeen, mutta eroa paalupaikkaa pitäviin on nyt kolme lyöntiä.

”Suhtaudun ihan positiivisesti, että eroa kärkeen on vain kolme lyöntiä”, Jacobson sanoi. Hänen lisäkseen tilanteessa -9 ovat mm. Padraig Harrington ja Matt Kuchar.

Cromwellissä ovat mukana Travelers Championshipissä ensimmäisen PGA Tour -voittonsa ottaneista Jacobson, Bubba Watson (2010), Hunter Mahan (2007) ja J.J. Henry (2006).

Heistä Watson on edelleen yksi sunnuntain voittajaehdokkaista, vaikka menettikin 17:llä tärkeän lyönnin. Hän puttasi viisimetrisen birdieputtinsa metrin verran ohi ja epäonnistui paluuputissaan.

Viime syksynä aivoleikkauksessa ollut J.B. Holmes (-3) viimeisteli toisen kierroksensa 62 lyönnillä, mutta muutamaa tuntia myöhemmin tulos oli 13 lyöntiä heikompi! Kaikkiaan 88 pelaajaa selvitti cutin tilanteessa par.

Park johtaa joukkoja Kanadassa

Karin Sjödin pelaa Kanadassa hyvää turnausta.  &copy Getty Images

Karin Sjödin pelaa Kanadassa hyvää turnausta. &copy Getty Images

Ontariossa, Kanadassa meneillään oleva Manulife Financial LPGA Classic jatkuu edelleen Inbee Parkin (-14) komennossa. Korealaisella (69-64-66) on kisassa kahden lyönnin johto ennen päätöskierrosta. Brittany Lang ja Hee Kyung Seo tekevät Parkille seuraa sunnuntaina johtopallossa.

Tilanne näyttää mukavalta myös pohjoismaalaisittain: Anna Nordqvist (4:s) on neljän lyönnin päässä kärjestä, ja toinenkin ruotsalainen Karin Sjödin (-9) mahtuu viiden joukkoon.

Manulife Financial LPGA Classic on palkintoarvoltaan 1,3 miljoonan dollarin turnaus.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje