18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

TPC Southwind antaa hyvät eväät Pinehurstiin

John Senden on osoittanut olevansa valmis astumaan seuraavalle tasolle. Kuva: © Getty Images

PGA Tourin karavaani on ottanut tällä viikolla suunnakseen Memphisin, jossa taistellaan loppuviikosta St. Jude Classic -turnauksen paremmuudesta. Kisan viimevuotista voittoa puolustaa Harris English.

Kilpailun juuret juontavat aina vuoteen 1945 saakka, jolloin se tunnettiin Memphis Invitationalin nimellä. Memphisin kisan palkintopystin ovat vuosien varrella saaneet syliinsä muun muassa Tommy Bolt, Lee Trevino, Gary Player, Tom Kite, Fred Couples, Greg Norman sekä Nick Price.

Vuoden 2013 turnauksessa Harris English iski kaksi birdietä kolmen viimeisen reiän sisällä onnistuen pitämään pahimmat haastajansa Phil Mickelsonin ja Scott Stallingsin takanaan. Voitto oli Englishille ensimmäinen PGA Tourilla.

TPC Southwind on vaativa ja pelaajan todellisia taitoja testaava kenttä, jolla yhtä hyvin väylä- kuin griiniosumat osaavat olla kortilla. Viime vuoden kilpailun kierroskeskiarvo oli tällä par-70-kentällä lähes 71 lyöntiä.

Pelaaminen kiertueen vaikeimpien kenttien joukkoon rankatulla Southwindillä on mitä parhainta valmistautumista ensi viikolla vuoronsa saavaa U.S. Openia varten. Tämän vuoksi useat kauden toiseen major-turnaukseen menossa olevat kärkipelaajat ovat löytäneet välipysäkin Memphisistä.

Turnauksen menestyssuosikeista ei ole pulaa, mutta tarkkailtavien joukkoon paikan saavat ainakin John Senden, Paul Casey jaThorbjörn Olesen.

Senden pelaa loistavaa kautta Yhdysvalloissa, jossa hän on tänä vuonna saavuttanut voiton (Valspar Championship) ja muutaman muun Top 10 -sijoituksen. Australialainen oli Mastersissa kahdeksas ja viimeisimmässä startissaan, Colonialissa, viides. Senden on yltänyt TPC Southwindillä kahdesti kymmenen joukkoon, joten häneltä voidaan odottaa Tennesseessä ainakin kovaa sijoitusta.

Casey on osoittanut jonkun aikaa uuden tulemisen merkkejä. Britti väläytteli viimeksi Memorial Tournamentissä, jota hän johti 36 reiän jälkeen. Kisan jälkipuoli sujui vaisummin, mutta käteen jäi silti kunniakas 13:s tila.

Olesen on laittanut PGA Tourilla jalan rohkeasti oven väliin tänä vuonna. Kausi on ollut vaikea, mutta Memorialissa nähtiin pitkästä aikaa tuttua Olesenia; kahdeksas sija on tanskalaisen toistaiseksi paras suoritus vuoden 2014 osalta. Onko parempaa luvassa jo tällä viikolla?

Kentän avainreiästä käy 16, joka on suhteellisen vaivatta kahdella perille lyötävä par-viitonen. Lähestyminen lyödään ylämäkeen pienelle, mutta bunkkereiden hyvin vartioimalle viheriölle. Tällä reiällä mikä tahansa birdietä huonompi tulos tuntuu takaiskulta.

St. Jude Classicin palkintopotti on 5,8 miljoonaa dollaria, josta voittajan osuus on reilut miljoona taalaa.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje