28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Tornion kasvatit keulilla Linna Golfissa

Kymmenes kerta toden sanoo? Janne Mommo johtaa Vanajanlinnassa, syksyllä hän karsii kymmenennen kerran ET:lle.

Kymmenes

Janne Mommo lukeutuu suomalaisen ammattilaisgolfin konkareihin. Siihen ryhmään, jonka tavoite on ammattilaiseksi siirtymisen yhteydessä ollut päästä isoille kiertueille. Toistaiseksi se ei ole onnistunut, 33-vuotias nykyinen nokialainen on tahkonnnut vuodesta 2003 pääasiassa Pohjoismaiden ja Suomen kisoja.Voittoja on kolme. PGA:n mestaruuskisoissa hän on kerran kisannut voitosta Kytäjällä. Tuolloin voiton vei kuitenkin Kotkan vasuri Ville Karhu.

Torstaina Mommo teki viisi birdietä ja yhden bogeyn. Backtiiltä Vanajanlinnnan hyväkuntoinen kenttä oli torstaina sadekuurojen jäjiltä varsin pitkä useimmille pelaamjille.

”Kierroksen aikana sai käyttää paljon rautaviitosta, kuutosta, seiskaa lähestymisissä. Ei ollut siten lähtökohtaisesti helppo kierros, mutta onnistuin oikeissa paikoissa”.

”Tavoite on edelleen se, että pelaisin tulevaisuudessa Euroopan Tourilla. Vuodesta 2002 olen käynyt karsinnoissa, viidesti rahkeet ovat riittäneet toiseen vaiheeseen. Finaali on vielä kokematta. Syksyllä olisi tarkoitus päästä myös siihen ja saada kortti”, Torniossa syntynyt ja kasvanut Mommo visioi. Karsinnat ovat siis Mommolle järjestyksessään kymmenennet.

Mutta millä eväillä vuodesta toiseen minitoureilla kohtuullisesti menestynyt Mommo uskoo tavoitteeseensa pääsevänsä?

”Ei tässä mitään poppakonsteja ole. Huonot kierrokset pitäisi saada paremmiksi”.

Mommon kanssa samassa tuloksessa on ensimmäistä kauttaan PGA:n jäsenenä oleva Riku Mattila. Kärkiparin tuntumassa 1-4 lyönnin päässä on 11 pelajaa, joista kokeneet Thomas Sundström, Toni Karjalainen, Pasi Purhonen ja Peter Erofejeff ovat ennakkoon kovimmat haastajat.

Timo Ervasti loisti seniorisarjassa

Timo

Pojat 50+ sarjassa kärkeen nousi golfvalmentajana vuodesta 2000 toiminut Season Golfin Timo ”Tikki” Ervasti tehtyään tuloksen 72. Varsin kova tulos 64-vuotiaalle liikunnanopettajalle joka aloitti golfin vasta 42-vuotiaana silloisessa kotikaupungissaan Torniossa.

”Vieroksuin lajia ajatuksissani nuorempana. Pelasin tennistä, jääkiekkoa, jääpalloa ja muita mailapelejä. Kun sitten aloitin pelaamisen, se vei kokonaan. Poikani innostuivat myös, samoin Mommon Janne. Tornioon kasvoi hyvä porukka lajista innostuneita, talvisin pelasimme jäägolfia jota käytännössä pyöritin yhdeksän vuoden ajan”, Ervasti kertoo golfhistoriastaan.

”Torniossa valmentanut legenda Bobby Mitchell oli tietysti ratkaiseva hahmo golfkuumeen syntymisessä. Hänen esimerkkinsä ja ammattimaisuutensa tarttui varsinkin junioreiihin,” Ervasti kiittelee.

PGA:n mestaruuskisoihin osallistuminen on hänelle perinne, torstain tulos 72 kauden paras.

”Kymmenen kokonaista kierrosta on takana, ei sen enempää. Pidin kolmen viikon loman opetuksesta ja kävimme vaimon kanssa mm. Saarenmaan komealla kentällä kiertämässä”.

Meneillään olevaan kisaan hän lähtee kahdelle viimeiselle kierrokselle kahden lyönnin johtoasemasta Jouni Laineeseen ja Tapio Saarentolaan.

”Golf on paitsi mukava urheilulaji, myös erinomainen liikuntamuoto eläkeikäisille. Valtameren takana Kanadassa on 95-vuotias Ervasti-niminen sukulaismies joka edelleen pelaa golfia. Se on myös minun tavoitteeni, pystyä pelaamaan golfia yli 90-vuotiaana”, Timo Ervasti kertoi Vanajanlinnan rangella torstai-iltana valmistautuessaan perjantain peleihin.

Teemu Tyry

PGA:n mestaruuskisat, tulokset 1 pv

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje