[11][13]

[11][13]
Kilpagolf - Muu

Toni Hakulalla loistava startti ammattilaisuralle

Toni Hakula ei arkaillut ensimmäisenä ammattilaisena pelaamassaan kilpailussa. Kuva Getty Images

Toni Hakula (67-69-8-69) sai lentävän startin ammattilaiuraleen Buffalo Run Prairie Moon Casinos Classic-kilpailussa Oklahomassa. Osallistujia oli yli sata, Hakulan loppukiri nosti hänet neljänneksi. Ansioita hän kuittaa hieman reilut 4000 euroa.

Päätöspäivänä Hakula teki ulosmenossa yhdeksän perättäistä paria. Sisääntulosssa tapahtui sitäkin enemmän, kolmen birdien ja yhden eaglen lisäksi korttiin merkittiin kaksi bogeyta. Kisan voittaja jäi lopulta vain kahden lyönnin päähän.

”Tosi hyvä fiilis jäi kisasta. Viimeiselle kierrokselle lähtiessäni päätin, että kaikkina päivinä tulosten on alettava kuutosella. Se vaati takaysillä rutistusta ja todellisen tahto-birdien 18:lla joka on kova reikä”, Hakula raportoi USA:sta.

Adams Pro Tourilla jaetaan palkintorahaa kisaa kohden noin 75.000 euroa. Suuri osa potista tulee pelaajien osallistumismaksuista, jotka ovat kisaa kohden jäseniltä lähes 700 euroa, ei-jäseniltä 30 prosenttia enemmän.

Seuraavaksi Hakula osallistuu USA:n kakkoskiertueen , web.com Tourin kisan maanantaikarsintaan.

”Ajoin Oklahomasta Kansasiin, jossa 18 reiän karsinta kisan alla pelataan. Jos ei nappaa, saatan suunnata takaisin Oklahomaan, jossa on tulevalla viikolla Adams Pro Touri kisa”, Hakula kertoi jatko-ohjelmastaan