11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Muu

Toni Hakula: ”Täydellinen kierros Teksasissa toi itseluottamusta”

USA:han asettunut Hakula hakee toistamiseen vauhtia uralleen PGA Latin American Tourilta

Toni Hakula käynnisti torstaina pelinsä Guatemala Openissa. Kisa kuuluu PGA Latin American Touriin, jonka ohjelmassa on kevätkaudella yhdeksän kisaa, syksyllä oletettavasti sama määrä.

Hakula pelasi PGALA:lla myös vuonna 2016, mutta menestys jäi vaatimattomaksi, paras sijoitus oli 33:s.

 Pelikokemusta on myös PGA Canadian Tourilta vuodelta 2015, sekä yhden kisan verran web.com Tourilta.

 Hakulan amatööriura oli erinomainen. Saavutuksina NCAA:n joukkuemestaruus samassa joukkueessa Jordan Spiethin kanssa sekä Amateur Championshipin finaalipaikka 2013 nousevat omaan luokkaansa.

 Läpimurto ammattilaissarjoissa on jäänyt vielä tekemättä.

 Vaikka Hakula ei ole syksyllä 2014 käynnistyneellä ammattilaisurallaan vielä onnistunut saavuttamaan pisteitä maailmanlistaan laskettavissa kisoissa, neljäs kokonainen ammattilaisvuosi käynnistyi lupaavasti.

Hän sai pelioikeuden PGA Latin American Tourille karsinnoista. Muutama viikko sitten Toni Hakula voitti kotiosavaltioassaan Teksasissa mini tourin kisan viiden lyönnin marginaalilla.

 Avauskierroksen tulos 61 jätti muut kauas taakse.

 ”Kyllä se on golfurani paras kierros. Tein 11 birkkua, niistä yhdeksän tuli alle kahden metrin puteilla. Pallonlyöminen oli aivan uskomattoman hyvää. Tuntui siltä, että birkkuhan tältäkin reiältä tulee kun tiille astuin. Toinen kierros oli rentoa fiiliksen osalta, johto oli selvä ja tiesin voittavani. Hyvään saumaan tuli onnistuminen, talvella tehty kova työ palkittiin”, Hakula kuvaa tuntemuksiaan.

 

Toni Hakula, Tapio Pulkkanen ja Miro Veijalainen muodostivat Suomen joukkueen Belekissä pelatuissa MM-kisoissa.

Tuo kisa oli Toni Hakulan kenraaliharjoitus PGALA:lle. Mini Toureilla pelaajat rahoittavat käytännössä itse palkintopotit. Voittokilpailussa osallistumismaksu oli 450 dollaria, neljän kierroksen tapahtumissa jopa 1 000 dollaria.

 ”Kun pelaajia on yleensä mukana 144, pelataan ihan hyvistä summista.”

 Hänen valmennuksestaan on vastannut reilun vuoden verran Bryan Gatright, jonka aiemmista suojateista tunnetuimpia ovat Jimmy Walker sekä Notah Begay III.

 Guatemalan kilpailu käynnistyi Toni Hakulan osalta torstaina katastrofaalisesti, hän oli yhdeksän reiän jälkeen seitsemän yli parin, kokonaistulos 80 (+8) jätti suomalaisen 15 lyönnin päähän kärjestä. Jatkopaikka viikonlopun kierroksille vaatisi perjantaina täydellistä onnistumista.

 Kiertueen seuraavista kolmesta kisasta kaksi pelataan Argentiinassa, yksi Meksikossa. Palkintopotissa on 175 000 dollaria, eli hieman vähemmän kuin Challenge Tourin normikisoissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje