Toni Hakula: ”Playoff-tappiolla ei ollut käytännössä enää mitään väliä” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour Latinoamerica

Toni Hakula: ”Playoff-tappiolla ei ollut käytännössä enää mitään väliä”

Toni Hakula sai PTLA:n karsinnoista sen mitä halusikin.

Hakula uskoo, että hänen taitonsa riittäisivät jo hyvin USA:n kovalle kakkoskiertueelle.

Lähellä Orlandoa pelattua PGA Tour Latinoamerica -kiertueen karsintakilpailua lähes koko ajan johtanut Toni Hakula menetti perjantaina voiton uusinnassa ranskalaiselle vastustajalle. Samalla luisui ote kortista, jolla olisi irronnut paikka kiertueen jokaiseen kilpailuun maaliskuussa alkavalla kaudella. Hakulan käteen jäi osittainen kortti, jolla on pääsy kauden ensimmäisen puoliskon yhdeksään turnaukseen.

Asia ei kuitenkaan ole hänen mukaansa näin dramaattinen, sillä kohtalainen onnistuminen vaikkapa jo Meksikon avausturnauksessa varmistaisi hänelle töitä koko kauden kisoihin.

”Voittaja sai koko kaudelle täyden kortin ja sijoille 2-12 päätyneet saivat vastaavan kauden ensimmäiselle puoliskolle. Mutta yhdenkin cutin kun tekee, niin kauden toinen puolisko on myös varma. Siten karsinnoissa ainoa millä oli väliä, oli päätyä top 12:een. Playoffin hävisin, mutta käytännössä sillä ei ollut enää mitään väliä – myöskään siksi, että rahaa ei ollut jaossa”, Hakula selvitti karsintakuvioita.

Hakula oli luonnollisesti hyvillään tyylikkäästi sujuneesta kilpailusta. Kun peli toimi alusta alkaen, jäivät karsinnassa usein isoon rooliin nousevat paineet taka-alalle.

”Ihan mainio viikko oli. Kolme ensimmäistä rundia oli tosi stediä peliä, ja olin tarpeeksi vahvassa asemassa viimeiseen päivään, että pääsin aika rauhassa pelaamaan ilman stressiä. Hyvä fiilis aloittaa kausi vahvalla kisalla.”

Texasissa asuvan Hakulan viime kausi oli vaihteleva. Hänestä tuntui, että peli oli selvästi parempaa edellisiin vuosiin verrattuna, mutta paketti ei tahtonut pysyä koossa neljää päivää.

”Monessa kilpailussa vedin kolme tosi hyvää rundia ja yhden huonon. Mutta kaiken kaikkiaan pelillisesti jäi hyvä maku, ja paljon on menty eteenpäin. Pääsin myös pariin Korn Ferry Tourin kisaan mukaan maanantaikarsinnoista, Se toi lisää kokemusta alle ja varmistusta sille, että omalla hyvällä pelillä pystyn helposti pelaamaan USA:n kakkoskiertueella.”

”Tälle vuodelle tärkein fokus on löytää keinot vetää täysillä kaikki neljä kierrosta, ja tiedän, että tällä pelillä taistellaan voitoista.”

Hakulan kausi PGA Tour Latinoamerica -kiertueella käynnistyy maaliskuun ensimmäisellä viikolla Mazatlanissa Meksikossa pelattavalla 175 000 dollarin kilpailulla. Hänen tavoitteenaan on olla kauden päätteeksi rahalistalla viiden joukossa, mikä avaisi samaan Texas Longhornsin yliopistojoukkueeseen Jordan Spiethin kanssa kuuluneelle pelaajalle pääsyn Korn Ferry Tourille.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje