[11][15]

[11][15]

Todd venyi ykköseksi Texasissa

Brendon Todd pelasi päätöskierroksella virheettömästi ja voitti Byron Nelsonin turnauksen. Kuva: © Getty Images

Brendon Todd (-14) oli kiperän paikan edessä nähtyään pallonsa päätyvän puun juureen 13. viheriön läheisyydessä. Vaikka Todd on taitava lähipelaaja, ei hän 190-senttisenä saanut sellaisessa paikassa luonnollista lyöntiasentoa. Pian Todd löi palloa rautanelosellaan vasenkätisesti lavan nurjalla puolella n. kahteen metriin reiästä ja pelasti parin.

Tämä oli yksi tärkeimmistä onnistumisista, kun 77. turnaustaan pääkiertueella pelannut Todd saavutti ensimmäisen voittonsa TPC Four Seasons -kentällä pelatussa Byron Nelson Championshipissä. Hän löi ilman bogeja sujuneella finaalikierroksella tuloksen 66.

Kun Toddilta kyseltiin lehdistötilaisuudessa, oliko 13. reiällä kyseessä hänen ainutlaatuisin lyöntinsä kilpailukierroksella, pelaaja vastasi: ”Ehdottomasti, ei epäilystäkään.”

Hän on joutunut viimeisen viiden vuoden aikana hakemaan kahdesti vauhtia Web.com Tourilta. Nyt reilut 1,2 miljoonaa dollaria tienannut Todd järjesti itselleen automaattisen pelioikeuden kiertueelle kauden 2016 loppuun saakka. Voitto Irvingissä toi lisäksi paikan ensi vuoden Mastersiin.

”Olen innoissani ja helpottunut, että minulla on vihdoinkin usean vuoden varmuus pelata PGA Tourilla”, Todd sanoi. ”Voitto ja pääsy Mastersiin ovat unelmieni täyttymys.”

Kierroksen puolivälin taitteessa pelin edukseen kahdella peräkkäisellä birdiellä kääntänyt Todd on kauden viides voittaja, joka on opiskellut Georgian osavaltion yliopistossa. Hänestä tuli myös vuoden kahdeksas ensikertalaisvoittaja PGA Tourilla.

Toiseksi sijoittunut Mike Weirjäi Toddista kahden lyönnin päähän. Kyseessä oli hänen paras turnauksensa sitten vuoden 2009 Pebble Beachin kisan, jossa hän sijoittui niin ikään toiseksi. 44-vuotias kanadalainen vasuri ei ollut ennen päättynyttä viikonvaihdetta sijoittunut kertaakaan 25:n joukkoon sitten vuoden 2010. Pahimmillaan hän missasi karsintarajan 17 peräkkäisessä kilpailussa.

Ongelmien taustalla on ollut kiusallinen ja pitkittynyt kyynärpäävamma, joka sai hänet jossain vaiheessa harkitsemaan peliuran lopettamista.

”Pelasin parasta golfiani pitkään aikaan, olen siitä onnellinen.

Charles Howell III ja Marc Leishman (-10) jakoivat kolmatta sijaa. Alkaneella viikolla voittoaan Colonialissa puolustava Boo Weekley ja James Hahn (-9) mahtuivat myös viiden joukkoon. Englannin Paul Casey (-5) oli parhaana eurooppalaisena 16:s.