24.11.–1.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Tiia Koivisto ranking-voittoon LET Access Series -kiertueella!

Tiia Koivisto on LETAS-kiertueen rankingin ykkönen vuosimallia 2020. Kuva: LET Access Series

Finaaliturnauksen kolmatta kierrosta ei voitu viedä huonon sään vuoksi loppuun, ja 36 reiän tulokset jäivät voimaan.

Naisten haastajakiertue huipentui torstaina riemastuttavasti Tiia Koiviston (-6) kokonaiskilpailun voittoon. Hieno meriitti sinetöityi, kun hän sijoittui Malagassa Lauro Golfissa pelatussa kauden päätöskilpailussa kakkoseksi lyönnin ranskalaisamatööri Agathe Laisnelle (-7) hävinneenä.

Kilpailun kolmannen kierroksen läpivientiä häiritsi pelitapahtumat välillä keskeyttänyt sade. Myöhemmin kuvaan astui myös sankka sumu, joka teki lopulta selväksi, ettei kierrosta ole mahdollista pelata torstaina loppuun. Kiertueen johdon päätöksellä kilpailun 36 reiän tulokset jäivät lopputuloksina voimaan.

”Harmittavasti ei päästy tänään pelaamaan loppuun, mutta rankingin voitto tuli. Pelasin aika tasaisesti kilpailut, yhteensä taisin olla kisoja 34 alle parin”, kolmannen kierroksen takaysille ehtinyt Koivisto sanoi.

Rankingin ykköstila kohentaa Koiviston LET-kategoriaa noin 20 sijaa. Tämä on ensi kauden turnauksia ajatellen merkittävä asia, mutta itse saavutus lämmitti kuitenkin enemmän mäntsäläläisen mieltä.

”Tietenkin merkitsee enemmän voittaa koko ranking”, hän iloitsi.

Kun kauden toisen voittonsa ottanut Laisne on amatöörien kirjoissa, kolahti kilpailun ykköspotti, 5600 euroa, Koiviston sarakkeeseen.

Elina Nummenpää ja Karina Kukkonen (-2) täydensivät Santander Golf Tour Lauro -kilpailussa hyvää suomalaismenestystä jaetulla seitsemännellä sijalla. Amatööri Emilia Tukiainen (+3) jakoi 30. sijan.

LET Access Series -kiertueen kausi oli koronapandemian vuoksi tavallista suppeampi. Ohjelmassa oli syys-lokakuussa vain viisi turnausta. Koivisto saavutti syyskuun puolivälissä uransa ensimmäisen kansainvälisen voiton Tšekissä. Tämän lisäksi hän kokosi kiertueella kolme muuta top 5 -sijoitusta. Rankingissa 13 610 pistettä koonnut Koivisto oli kokonaiskilpailussa omaa luokkaansa, sillä toiseksi sijoittunut Englannin Cara Cainer jäi yli 6000 pisteen päähän.

Viime vuonna LETAS-rankingissa toiseksi sijoittunut Sanna Nuutinen oli nyt kokonaiskilpailun nelonen. Hän pelasi kauden kisoista vain kaksi. Kaudella 2019 kiertueen ohjelma käsitti 20 turnausta, joista kaksi oli yhteiskilpailuja LET:n kanssa. Koivisto oli viime kauden rankingissa 15:s.

Koiviston kausi jatkuu marraskuussa pelattavissa Ladies European Tourin kilpailuissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje