21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tiger Woods metsästää yhdeksättä voittoaan Torrey Pinesissa

Tiger Woods voitti menneellä kaudella viisi kertaa PGA Tourilla. Kuva: Getty Images.

Torrey Pinesista puhuttaessa nousee Tiger Woodsin nimi väistämättä ensimmäisenä esiin. Syystäkin, onhan Woods voittanut kentällä kahdeksan kertaa, viimeksi vuosi sitten.

Voittamalla samalla kentällä yhdeksännen kerran, kautensa torstaina avaava Woods kirjoittaisi jälleen kerran historiaa; yksikään pelaaja ei tähän mennessä ole pystynyt voittamaan samalla kentällä yhdeksää PGA Tourin kilpailua.

Voitoista makein on vuoden 2008 U.S. Openin mestaruus. Se on Woodsin toistaiseksi viimeinen major-titteli.

Kenttä on Woodsille monessa suhteessa erityisen rakas. Kertomansa mukaan hän pelasi sillä ensimmäisen kerran ollessaan vain seitsemän tai kahdeksan vuoden ikäinen.

”Tunnen kyllä oloni mukavaksi täällä, ei siitä ole epäilystäkään. Harvalla kentällä olen saavuttanut näin paljon menestystä, joko voittamalla tai olemalla mukana voittokamppailussa”, Woods lausui.

Woods ei ole karsiutunut Torrey Pinesissa kertaakaan. Hän on pelannut kentällä kaikkiaan 51 Farmers Insurance Openin kisakierrosta, joiden tuloskeskiarvo, 68.61, on häkellyttävä. Vain kolmesti Woodsin kierrostulos on painunut yli parin. Palkintorahassa mitattuna Torrey Pines on ollut Woodsille noin 6,8 miljoonan dollarin arvoinen.

Woodsin kovimmaksi haastajiksi on povattu ikisuosikki Phil Mickelsonia, joka usein on kevätkaudella timanttisessa iskussa. Hänen edukseen on laskettava Woodsia parempi kilpailutuntuma. Abu Dhabin ET-kisassa ”Lefty” taisteli sunnuntaina tosissaan voitosta, kunnes päätyi hölmöilemään triplabogeyn ratkaisuhetkillä.

<a href=Phil Mickelson kauhoi Abu Dhabin pensaikoista palloa oikealta puolelta lyöden, tuloksena oli lopulta triplabogey. Kuva: Getty Images.">

Phil Mickelson kauhoi Abu Dhabin pensaikoista palloa oikealta puolelta lyöden, tuloksena oli lopulta triplabogey. Kuva: Getty Images.

Torrey Pinesissa Mickelson on voittanut kolmesti 24 yrittämällä. Edellinen voitto on vuodelta 2001.

Toissa kaudella Farmers Insurance Openin voiton otti myös vuoden 2012 Fed Ex Cupin nimiinsä vienyt Brandt Snedeker. Miehen ansiolistalta löytyy myös kaksi kakkossijaa samassa kisassa, viimeisin vuoden takaa.

Snedeker on aloittanut kautensa tahmeasti. Woodsin kauden avauskisa sähköistää kuitenkin tunnelmaa siinä määrin, että myös muut nostavat tasoaan. Snedeker on osoittanut, ettei häntä kannata Torrey Pinesissa laskea ulos voittajaveikkauksesta.

Lisäväriä kisaan tuo loppukauden ET-komeetta, Victor Dubuisson, jolle alkava kisa on ensiesiintyminen PGA Tourilla. Sijoittumalla viiden parhaan joukkoon kolmesti neljässä viime startissaan, 23-vuotias ranskalainen on todistanut, ettei Turkish Airlines Openin voitossa ollut kyse onnenkantamoisesta.

Woods pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta yhdessä Jordan Spiethin ja Jimmy Walkerin kanssa. Spiethille kisa on revanssin paikka – hän pelasi viime vuonna Torrey Pinesissa uransa ensimmäisen ammattilaiskilpailun, joka päättyi karsiutumiseen. Walker on voittanut kuluvalla kaudella jo kaksi kilpailua.

Mickelson saa pelikavereikseen toisen pitkälle lyövän vasurin, Bubba Watsonin. Watson juhli Farmers Insurance Openin voittoa vuonna 2011. Ryhmän kolmas mies on Jason Day, jolle kisa on kauden ensimmäinen.

Farmers Insurance Open starttaa torstaina iltaseitsemältä Suomen aikaa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje