28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tiger Woods kakkosketjussa Miamissa

Tiger Woodsin ja Sean Foleyn kesällä 2010 käynnistynyt yhteistyö ei ole toistaiseksi tuottanut ykköstiloja © Getty Images

Martin

Maailmanlistan kärkikolmikko Martin Kaymer, Lee Westwood ja Luke Donald on sijoitettu kahden ensimmäisen päivän peleissä ykkösryhmään viikonlopun tasokkaassa World Tourin kisassa jossa ovat mukana käytännössä kaikki maailman huiput. Ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella lyöntipelikisassa. Potissa on paljon muutakin kuin rahaa.

Kaymer haluaa pitää World Rankingin ykköspaikan, Lee Westwood on ainoa mies joka voi hänet sieltä sunnuntaina pudottaa.

”Olen saavuttanut sen tavoittteen jonka juniorina itselleni asetin, noussut ykköseksi maailmassa. Vielä kaksi kuukautta sitten minun oli vaikea kuvitella sen toteutuvan näin nopeasti. En ota kärkipaikasta paineita, mutta olisi toki upeaa jos olisin listakärkenä pidempään kuin Bernhard Langer ( kolme viikkoa vuonna 1986), Kaymer kierteli kysymystä kuinka hän uuteen tilanteeseen suhtautuu.

Edellisvuoden kisassa Blue Monsterilla saksalainen oli komeasti kolmas Ernie Elsin ja Charl Schwartzelin jälkeen yhdessä Matt Kucharin ja Padraig Harringtonin kanssa. Kahdella aiemmalla vierailulla Miamissa sijaluvut olivat 57:s ja 35:s.

Westwoodille Blue Monster on ollut todellinen painajainen, kolmella osallistumiskerralla paras sijoitus on vaatimattomasti 30:s. Noustakseen WR:n ykköseksi hän tarvitsisi viikonloppuna voiton, johon kisan historia ja alkuvuoden heikot esitykset ( 17:s, 15:s,77:s ja 64:s) antavat hyvin vähän uskoa.

Tiger huomion keskipisteenä

Tiger

World Rankingin 21 ensimmäistä pelaajaa on asetettu kahtena ensimmäisenä päivänä järjestyksen mukaan seitsemään kolmen pelaajan ryhmään. Tiger Woods saa pelikavereikseen Graeme McDowellin sekä Phil Mickelsonin, jonka kanssa yhteisiä pelikertoja PGA Tourilla ennen torstaita on 25. Mickelson voitti Doralissa vuonna 2009, Tigerin menestyslista World Golf Championships-Cadillac Championshipissa on yksi hänen parhaistaan.

Woods on voittanut kisan kuusi kertaa ja aina eri kentällä. Viimeisin ykköstiloista on maaliskuulta 2007 jolloin kilpailu käytiin ensimmäistä kertaa Doralissa. Tigerin ympärillä riittään jo torstaina hälinää ja spekulaatioita. Kauden kolmessa ensimmäisessä kisassaan hän on sukeltanut pahasti. Aiemmilla menestysareenoillaan ( Torrey Pines & Dubai) nimen perään kirjoitettiin uran heikoimmat sijoitukset, reikäpelissä kolmasti kisan voittaneen Tigerin lähetti laulukuoroon ensimmäisenä päivänä Thomas Björn.

Svingin rakennustyö yhdesssä Sean Foleyn kanssa sekä elämän uudelleen organisointi eivät toistaiseksi ole edenneet sille tasolle joka tuottaisi jatkuvaa menestystä ajoittaisista väläyksistä huolimatta. Tiger Woods voitti edellisen kerran marraskuussa 2009 Australiassa.

Mukana kisassa on 69 pelaajaa, skandinaaveista voittoa lähtevät tavoittelemaan Robert Karlsson, Peter Hanson, Thomas Björn sekä Anders Hansen.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje