25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Tiger palaa ykköseksi Openissa?

Tiger Woods on majorien viimeaikaisesta kompuroinnistaan huolimatta Openin ykkössuosikki © Getty Images

Tiger Woods saa torstaina käynnistyvässä Openissa pelikaverikseen Sergio Garcian sekä Justin Rosen. Kolmikko on paperilla 52 ryhmästä kovin, vaikka Garcialta ja Roselta vielä Openin voitto puuttuukin. Woods on voittanut Openin kolmasi ( 2000,2005,2006), viimeisen ykköstilansa jälkeen hänellä ei ole kisasta top-ten sijoituksia.

Voittovuosinaan Tigerilla on ollut homma selkeästi hallussa ,voittomarginaali on tullut näissä kolmessa yhteensä 15 lyönnin verran. Mutta kuinka hän hallitsee tämän vuotisen, varmasti vaikean kentän haasteet?

Woods kiersi Royal Lytham & St.Annes-kentän jo sunnuntaina ja palasi median eteen selvästi hämillään.

”Tästä tulee kova testi. Sää on yleensä oikukas, runsaat sateet ovat tehneet karheikoista todella vaativat. Joissain kohdissa missatessaan väylän, pelaaja voi olla lähes pelaamattomassa paikassa”, Tiger ennakoi tulevaa.

Hän on osallistunut Royal Lythamissa kahdesti Openiin. Viimeissenä amatöörivuonnaan 1996 Tiger oli 22:s ja ylivoimaisesti paras amatööri. 2001 suuri ennakkossuosikki jäi sijalle 25:s.

Edessä hiljaiset kierrokset

Woods on voittanut kuluvalla kaudella jo kolmasti, mutta ottanut vastaavasti selkäänsä nimenomaan kahdessa majorissa (40. ja 21.) sekä Players Championshipissa (40.). Royal Lytham & St.Annesia pidetään Open kentistä kaikkein vaikeimpana, väylät ovat kapeita, viheriöt pieniä ja bunkkereita on peräti 205. Draiveria käytetään karheikoistakin johtuen harvakseltaan.

”Tämä on silti erittäin reilu testi, mitään keinotekoista vaikeutta kentälle ei ole tarvinnut lisätä”, Tiger lisäsi kenttäarviointiinsa.

Sergio

Sergio Garcialla on 19 top-ten sijoitusta majoreissa, vain voitto puuttuu.Kaudella 2007 hänellä oli Carnoustiessa voittoputti 72:lla, se kierähti niukasti ohi. &copy Getty Images

Hyvin mielenkiintoista on seurata, kuinka paljon/ vähän/ ei ollenkaan Woods ja Sergio Garcia tulevat kommunikoimaan kierroksiensa aikana. Miesten välit ovat jostain syystä kovin nihkeät. Viimevuotisessa Dubain kilpailun päätöspäivän taistossa tunnelma oli jäätävä, sanaakaan ei vaihdettu, eleet ja ilmeet olivat kireitä molemmilla, katseet eivät kohdanneet. Justin Rosella on kahden pitkän kierroksen aikana haastava rooli tähtien välissä.

Woodsilla on, riippuen edellään olevien Donaldin, McIlroyn ja Westwoodin menestyksestä, mahdollisuus nousta jopa maailmanlistan kärkeen jossa hän ei ole ollut sitten kauden 2010. Oleellisempi tavoite on tietysti yli neljän vuoden voitottoman putken katkaiseminen majoreissa.

Woods totesi kauden kolmannen PGA Tourin voittonsa jälkeen, että kaudesta voi tulla vielä erinomainen mikäli hän saavuttaa loppukaudella muutaman voiton, joista 1-2 on majoreita.

Woods, Garcia ja Rose lähtevät torstain kierrokselleen kello 11.42 Suomen aikaa.

Teemu Tyry

DEFA major-veikkaus

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje