[16][25]

[16][25]

Tiger näytti taitojaan - lähipeli ongelmana

Cantlay jätti Tigerin ensimmäisellä kierroksella varjoonsa

Erittäin monet odottivat hetkeä kun Tiger Woods aloittaa kilpailunsa Suomen aikaa torstai-iltana. Tiger lähtikin liikkeelle tyylillä tehden ensimmäisellä reiällä mahtavan birdien – kuin vanhaan malliin. Ongelmat pelissä alkoivat kuitenkin näkyä jo hetki tähdellisen aloituksen jälkeen. Tiger teki bogeyt huonojen lyöntien ja epäonnistuneiden pelastusten takia toisella ja kolmannella reiällä. Tämän jälkeen kaikki näytti hetken olevan hyvin. Tigerin lähestymiset ja rytmi näytti mahtavalta, hänen lyödessään itsensä muutamaan otteeseen alle kahden metrin päähän – putit eivät ottaneet upotakseen. ”En voi putata yhtään huonommin kuin tänään”, Woods kertoi lehdistölle. ”Kun aloin putata huonosti, menetin itseluottamuksen strokeeni, jonka jälkeen loppu oli alamäkeä”, Tiger pohti. Woodsin tuplabogey 12:lla väylällä vei kelkan lopullisesti väärään suuntaan, jonka jälkeen Tiger oli jo kolme yli parin. Birdie 15:llä palautti Tiikerin +2:een, joka oli myös lopullinen tulos avauskierrokselta. Sijoitus ensimmäisen kierroksen jälkeen on 86:s. Moni saattaa sanoa, että ei missään mielessä yllättävää. Peli oli ajoittain erittäin hyvää, mutta terävyys puuttui. Jatkoonpääsy on varmasti minimitavoite toiselle kierrokselle, johon Tiger lähtee aamupäivällä ja yhden kisakierroksen kokeneempana. Matkaa jatkoonpääsyrajaan Woodsilla on vain lyönti avauskierroksen jälkeen. Tigerin kanssa samassa ryhmässä pelannut superamatööri Patrick Cantlay sen sijaan pelasi jälleen kovalla itseluottamuksella. Maailman paras amatööri teki etuysillä kolme birdietä ja välttyi bogeilta, takaysillä korttiin merkattiin vain yksi bogi 13:lla reiällä. Ensimmäisen kierroksen 69 (-2) kierroksen jälkeen Cantlay jakaa 11:ttä sijaa samassa tulosessa mm. Ernie Elsin kanssa. ”Rutiini oli sama pelattaessa Tigerin kanssa. Sain valmistauduttua hyvin ja ykkösen tiillä olin valmis pelaamaan hauskan kierroksen”, neljä kertaa peräkkäin 25:n parhaan joukkoon PGA Tourilla sijoittunut Cantlay sanoi. Kilpailun kärjessä on tasaista. Nejän pelaajan joukko johtaa kilpailua tuloksessa 67 (-4). Matt Bettencourt, Briny Bird, Brendan Steele ja Garret Willis saavat kovan haasteen varsinkin Ausseista. Tuloksessa 68 (-3) jakamassa viidettä sijaa on neljä Australialaista Matt Jonesin, Steven Bowditchin, Aron Pricen ja Rod Pamplingin johdolla. Nikke Tyry