Tiedätkö, mitä Ryder Cupissa toistuvasti esiin nouseva luku 164 tarkoittaa? - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Tiedätkö, mitä Ryder Cupissa toistuvasti esiin nouseva luku 164 tarkoittaa?

Pelaajien tunnusnumerot on painettu Euroopan joukkueen Ryder Cup -bägeihin. Kuva Getty Images

Kapteeni teemaa tukee myös Euroopan joukkueen osuva slogan.

Toiset ovat pelaajina analyyttisia, toiset luovia kuin taiteilijat. Kolminkertainen major-voittaja Padraig Harrington kuuluu tunnetusti haitarin analyyttisempaan päähän.

Siksi on varsin luontevaa, että hän on ottanut Euroopan Ryder Cup -kapteenina yhdeksi johtamisen keinokseen luvut ja numerot. Tärkein niistä on luku 164.

Lukujen avulla Harrington haluaa muistuttaa pelaajia kokemuksen ainutlaatuisuudesta. Euroopan joukkueen tukikohta, Team Room, on sisustettu varsinaiseksi Ryder Cup -museoksi. Yksi hahmo on sijoitettu vitriiniin avaruuspuvussaan. Harringtonin tilastojen mukaan avaruudessa on käynyt yhteensä 570 ihmistä 41:stä eri maasta, mutta Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen on valittu kilpailun 94-vuotisen historian aikana ainoastaan 164 eri pelaajaa – ja vain kymmenestä eri maasta.

Kaikille Ryder Cupissa pelanneille on myös annettu oma numeronsa. Historian ensimmäisen Ryder Cupin osallistujista aakkosjärjestyksessä ensimmäinen, Aubrey Boomer, on numero 1, Severiano Ballesteros numero 86, Jose-Maria Olazabal numero 101 ja Ian Poulter numero 134.

Euroopan kahdentoista pelaajan joukkueesta uusina numeron ovat saaneet joukkueen kolme ensikertalaista. Viktor Hovlandin bägiä koristaa numero 162, Shane Lowryn numero 163, ja numero 164 kuuluu historian ensimmäisenä itävaltalaisena joukkueeseen valitulle Bernd Wiesbergerille.

Euroopan joukkueelle määritelty tunnuslause on teemaan istuva ja monimerkityksellinen, pelaajia sekä arvostava että velvoittava ”Make it count.” Suomennettuna slogan tarkoittaa suunnilleen ”Tee siitä merkityksellistä”. Sen voi toisaalta kääntää myös siten, että ”käytä saamasi tilaisuudet hyväksi” – ja kartuta joukkueen pistetiliä.

Katso ohesta Harringtonin teemaa avaava pariminuuttinen fiilistelyvideo

Lue seuraavaksi: Miksi Ian Poulter, 45, on yhä Euroopan syömähammas Ryder Cupissa?  

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje