11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Thompson tavoittelee ennätystä

Lexi Thompsonista odotetaan USA:ssa suurta tähteä. © Getty Images

Lexi Thompson esitti Avnet LPGA Classicin kolmannella kierroksella kypsää peliä. Kuusi birdietä ja yhden bogin sisältänyt 67 lyönnin kierros nosti hänet kisaan kärkeen kokonaistilanteessa -7. 16-vuotiaan Thompsonin ohella paalupaikasta pitää kiinni Song-Hee Kim.

Thompsonin edesottamuksia seurataan sunnuntaina tarkasti, sillä hänellä on mahdollisuus voittaa LPGA Tourin kilpailu kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana. Ennätys on Marlene Haggella, joka voitti 18 reiän kilpailun vuonna 1952, 18 vuoden ja 14 päivän ikäisenä. 72 reiän ennätys on PaulaCreamerilla, joka oli 18 vuotta ja yhdeksän kuukautta voittaessaan Sybase Classicin kaudella 2005.

”Puttipelini oli tänään melko hyvää, upotin muutaman viisimetrisen. Siitä oli kovasti apua”, Thompson sanoi.

Myös Kim tavoittelee sunnuntaina uransa ensimmäistä voittoa. Korealainen sijoittui viime vuonna 23 pelaamassaan turnauksessa 16 kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Paras saavutus oli LPGA Championshipin toinen sija.

Amy Yang (-6) on kolmantena, eurooppalaisten Maria Hjorthin, Suzann Pettersenin ja KarenStupplesin jakaessa neljättä sijaa tilanteessa -5.

Kaudella 2011 on nähty jo kaksi ensikertalaisvoittajaa. Sandra Gal ja Stacy Lewis ovat myös Alabaman turnauksessa kohtalaisissa asemissa. Gal (-4) on ennen finaalikierrosta seitsemäntenä ja Lewis (-3) 12:ntena.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje