25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Terveisiä Japaniin

Yani Tseng on tarrannut tiukalla otteella naisten golfvaltikan kahvaan © Getty Images

Yani

132 LPGA Tourin pelaajaa osallistuu perjantaina käynnistyviin talkoisiin joissa pelaajille on tarjolla ”leikkirahaa” joka näkyy pelaajien tilien asemasta rahalistalla sekä World Rankingin pisteinä.

Kilpailu on ainutlaatuinen ja Tourin johto joutui tekemään ison työn saadakseen merkittävät tähden mukaan. LPGA:n juniorityötä tukevalla säätiölle menee automaattisesti 500.000, toinen puolisko miljoonasta annetaan pelaajien osoittamiiin kohteisiin.

”Lapset ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Se ratkaisi sen, että päädyin Japanissa USA:n Unicefin kohteeseen. Kun selasin hyväntekeväisyyskohteiden luetteloa, minulle tuli varsin liikuttunut olo, niin paljon hyviä kohteita oli tarjolla”, Yani Tseng kertoi.

Perjantaina käynnistyvässä kisassa hän pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta yhdesssä Natalie Gulbisin ja Amanda Blumenherstin kanssa.

Minni

Minea Blomqvist on avauspäivänä arvottu viimeisiin ryhmiin, hänen pelinsä käynnistyy kello 22.10 Suomen aikaa.Blomqvistilla on Arizonasta upeita muistoja.Vuonna 2008 maaliskuun lopulla hän sijoittui kolmanneksi Safeway International Presented by Coca-Cola kisassa. Se on edellleen hänen paras sijoituksensa LPGA Tourilla. Keväältä 2008 ovat kaikki Blomqvistin kolme top-ten sijioitusta . Hän sijiottuii Hawaijilla viidenneksi,Arizonassa siis kolmanneksi ja vielä huhtikuun lopullla Ginn Openissa kolmanneksi.

Annika Sörenstamin ennätyksestä kymmenen vuotta

AnnikaAnnika Sörenstam rikkoi haamurajan, 60 lyöntiä niinikään Arizonassa vuonna 2001. Päivämäärä oli 16. maaliskuuta. Perjantai ja kisan toinen kierros. Ruotsalainen teki 13 birdietä, ei yhtään bogeyta. Hän voitti kisan lopulta kahdella lyönnillä ennen Se Ri Pakia.

Söresntam lopetti aktiiviuransa vuoden 2008 jälkeen. Vasta viimeisten vuosien aikana hän on alkanut kasvattaa itsesään merkittävää brändiä, jonka markkina-arvo on säilynyt varsin hyvin.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje