18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Teksasissa harvinaisen tasaista

Brandt Snedeker on hyvissä asemissa San Antonion turnauksessa. © Getty Images

Turnaukset maailman päätoureilla ovat yleensä varsin tasaisia. Teksasissa pelattavan PGA Tourin kisan kärjessä on 36 reiän jälkeen kuitenkin poikkeuksellisen ruuhkaista: Valero Texas Openin jaettua johtopaikkaa pitää hallussaan seitsemän pelaajaa. Kiertueella ollaan oltu vastaavassa tilanteessa viimeksi vuonna 1977, kahden kierroksen ennätyksen ollessa kahdeksan pelaajaa.

Kärkipaikka oli perjantaina tarjolla yksin yhdelle jos toisellekin pelaajalle, mutta samaan -3-tulokseen päätyivät Rich Beem, Geoff Ogilvy, Kevin Sutherland, Brandt Snedeker, Charley Hoffman, Kevin Chappell sekä Brendan Steele.

Beemille pääsy viikonlopun kierroksille oli ensimmäinen sitten viime vuoden Houston Openin. Hän oli turnauksista puoli vuotta ulkona leikkaushoitoa vaatineen välilevyn pullistuman vuoksi.

Kisan voittoa puolustava Adam Scott pelasi tuloksen 74, mutta eroa kärkijoukkoon jäi vain yksi lyönti. Voittokamppailuun liittynevät kahdella jälkimmäisellä kierroksella myös menestyssuosikit J.B. Holmes ja Ricky Barnes. He ovat tilanteessa -1.

San Antoniossa oli perjantaina hyvin tuulista, minkä vuoksi tulostaso jäi kehnoksi. Keskiarvo 75,289 on kiertueen turnauksissa korkein sitten vuoden 2008 British Openin. Kun vielä torstaina 50 pelaajaa alitti TPC San Antoniolla parin, pystyi perjantaina vastaavaan enää 13 pelaajaa. 70 lyönnin alitukseen ylsivät Matt Every, Brandt Jobe, Steven Bowditch sekä Bio Kim.

Cut-rajaksi muodostui +4, joka oli liikaa muun muassa Angel Cabreralle, Jesper Parnevikille ja Anthony Kimille.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje