Svingimuutos alkaa toimia – Karina Kukkonen johtopaikalle Trelleborgin kisassa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Svingimuutos alkaa toimia – Karina Kukkonen johtopaikalle Trelleborgin kisassa

Karina Kukkonen onnistui kentällä erinomaisesti, kun ei huolehtinut liikaa lopputuloksesta. Kuva: Tristan Jones/LET

Tiia Koivisto ja Emily Penttilä ovat Ranskan LET-turnauksessa parhaat suomalaiset avauspäivän jälkeen.

Karina Kukkonen oli loistavalla pelituulella Ruotsin Trelleborgissa käynnistyneen LET Access Series -kiertueen kilpailussa. Hän pelasi PGA Championship Trelleborg -turnauksen ensimmäisenä päivänä tuloksen 66 (-5), joka oikeuttaa hienosti jaettuun kärkipaikkaan.

Kukkonen pisti parastaan Tegelberg Golf Clubin kentän etuysillä, jonka hän pelasi neljä alle. Toinenkin kenttäpuolisko sujui alle parin kahden birdien ja yhden bogin siivittämänä.

”Hyvät fiilikset. Tänään pelisuunnitelmana oli vetää svingiä pelkästään tekniikkaa ajatellen ja en huolehtinut liikaa lopputuloksesta. Olen tammikuusta asti tehnyt isoa svingiremppaa, niin sen sisäänajaminen pitää tehdä juuri kisoissa”, Kukkonen kertoi.

”Wedget onnistuivat erinomaisesti ja sain tusinan lyhyitä birdieputtiyrityksiä, joista puolet sitten upposi. Griinit ovat täällä suhteellisen haastavat, kovat ja nopeat, mutta onneksi tuulta ei ollut tänään paljon. Tiiltä kenttä on lentokenttämäinen.”

Kukkosella, Hollannin Zhen Bontanilla ja Ruotsin Moe Folkella on kolmen lyönnin etumatka neljättä sijaa jakaviin neljään pelaajaan.

Niina Liias pelasi tuloksen 73 (+2) mahtuen niukasti 30 parhaan joukkoon. Kerttu Hiltunen käytti kierrokseensa lyönnin verran enemmän, ja on jaetulla 43. tilalla. Ellinoora Moisiolta (78/80:s) ja Aada Rissaselta (80/93:s) jatkopaikka vaatii jo enemmän venymistä.

Koivisto ja Penttilä tasatahdissa Evian Resortissa

Tiia Koivisto ja Emily Penttilä olivat parhaat suomalaiset majorista tutulla Evian Resortin kentällä Ranskassa alkaneessa Jabra Ladies Openissa. He pelasivat LET:n kilpailussa torstaina tuloksen 72 (+1) jakaen 22. sijaa.

Kaksikolla on kuusi lyöntiä matkaa turnauksen kärkipaikan ottaneeseen Espanjan Carmen Alonsoon (66).

Muut suomalaiset, Sanna Nuutinen, Elina Nummenpää, Emilia Tukiainen ja Linda Henriksson ovat 2–8 lyöntiä kaavaillun karsintarajan alapuolella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje