11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Team Donald jyrää

Elle, Diane ja Luke Donald odottavat menestyksen lisäksi myös perheenlisäystä © Getty Images

Elle,

Luke Donald antoi Ohiossa ennen Memorial-kisan alkamista medialle pureskeltavaa kertoessaan siitä, kuinka tärkeää hänelle oli hakea mallia menestykseen Padraig Harringtonin tekemisisistä. Donald oli pelikentiltä pitkään poissa vuonna 2008 rannevammansa johdosta. Tuollon irlantilainen voitti kaksi kolmesta majoristaan.

”Kun näet jonkun lähipiiriisi kuuluvan pelaajan tekevän esimerkillisesti työnsä ja saavuttavan menestystä, se usein antaa virikkeitä ja tarmoa omaan tekemiseen. Näin kävi minulle Padraig Harrintonin menestystä seuratessani.Uskon, että hänen esimerkkinsä on ollut tärkeä tekijä eurooppalaisten itseluottamuksen parantamisessa sekä viimeaikaisissa menestyksissä”, Donald määritteli.

Donaldin nousu maailmanlistan ykköseksi asemasta, jossa hänet oli jo hyvin yleisesti luokiteltu hyväksi sijoittujaksi jolla ei ole tarvittavaa kovuutta voittojen saavuttamiseksi, on vähintäänkin yllättävää. Harvassa ovat ne, jotka olisivat vuosi sitten ennakoineet 32-vuotiaan englantilaisen istuvn nyt listakärkenä.

Donaldilla on vahva tiimi takanaan. Valmennuksesta on vastannnut opiskeluajoista asti Pat Goss. John McLaren tuli caddieksi 1,5 vuotta sitten. Tärkeässä roolissa ovat myös henkisestä ja fyysisistä valmiuksista vastaava rugbytaustan omaava Dave Alred sekä kaksi uutta fysiovalmentajaa.

”He muodostavat tiimini, ovat kuin toinen perhe”, vaimonsa Dianen kanssa pian toisen lapsensa saava Donald jakaa tunnustusta menestyksestään.’

Charl

Kahtena ensimmäisenä päivänä Donald saa seurakseen kaksi Mastersin sankaria. Phil Mickelson on toinen lähipelitaituri, Charl Schwartzel jäädytti muiden toiveet Augustan sankaruudesta upottaesssaan neljällä viimeiselä birdieputit tämänvuotisessa kisassa.

Viimevuotisen Memorialin voittaja Justin Rose on luonnollisesti mukana. Hän tuntee Donaldin pelin ja vahvuudet pitkältä ajalta.

”Luke on lähes virheetön pelissään. Ja jos hän sellaisen tekeekin, taito lähipelissä on niin korkeatasoista, että sillä hän paikkaa useimmat erheensä. Sellaista miestä on vaikea voittaaa”, Rose suitsuttaa.

Donaldilla on kuitenkin vielä saavutettavaa ja kiviä käännettävänä. Vaikka hän on voittanut kuluvalla kaudella jo reikäpelimestaruuden ja BMW PGA Championshipin ET:lla, puuttuu listalta PGA Tourin lyöntipelikisan voitto jollaisen hän saavutti viimeksi vuonna 2006.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje