18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Tarkkuus on valttia

Francesco Molinarin menestys perustuu ensisijaisesti osaamiseen lähestymislyönneissä. ET:n draivitilastossa hänen edellään oli viimevuonna 135 pelaajaa © Getty Images

Francesco

Golfvaltikka on entistä vahvemmin niin miesten kuin naistenkin puolella USA:n ulkopuolella. Kun suurkilpailuiksi miesten sarjoissa lasketaan majorit, World Tourin kisat ja Players Championships, voitot ovat muulle maailmalle 7-2.

Majoreissa, mukaanlukien epäviralliseksi viidenneksi majoriksi tituleerattu Players Championships tilanne on 5-0.

Ehkä yllättävintä voittajien listaa selatessa on kuitenkin se, että ykköseksi on noussut niin monta pelaajaa, joihin sopii luonnehdinta ”lyhyt draivaaja”.

Tuorein ykkönen, Players Championshipin ykkkönen K.J.Choi oli PGA Tourin viimevuotisella draivien keskmitta listalla 131:s. Hänen edeltäjänsä, Tim Clark saman listan 188:s.

Jatkolyöntejään ennen pelkavereita lyövät tiuhaan myös reikäpelimestari Luke Donald (177:s), Shanghaissa World Tourin kisan voittanut Francesco Molinari , US Openin sankari Graeme McDowell, sekä PGA:n mestari Martin Kaymer.

Etelä-Afrikan tähdet ja major-voittajat Louis Oosthuizen ja Charl Schwartzel olivat 30:n pitkälyöntisimmän joukossa ET:lla 2010, World Tourin Floridan kisan maaliskuussa voittanut Nick Watney (USA) PGA Tourilla 20:s. Toinen yhdysvaltalainen suurkisan ykkönen , elokuussa World Tourin kisan voittopystin nostanut Hunter Mahan (57:s) menee sarjaan keskipitkät avaajat.

Alvaro

Kokonaisuutena ottaen voidaan todeta, että takana ovat ne ajat, jolloin esimerkiksi Tiger Woodsin ja Phil Mickelsonin katsottiin ottaneen isoa etua kilpailijoihinsa nähden pitkillä, usein myös rohkeilla draiveillaan. Dustin Johnson sekä Alvaro Quiros ovat tämänhetkisiä ”bighittereitä”. Heidän pelinsä ei kuitenkaan ole vielä kokonaisuutena kantanut isojen kisojen voittoon.

Tarkkuus ja hyvä lähipeli ovat suurella todennäköisyydellä isossa arvossa myös seuraavassa majorissa, US Openissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Jani says:

    Teemu Tyry on unohtanut jutustaan ainakin yhden ”bighitterin”, joka on myös menestynyt viime aikoina aivan loistavasti – Bubba Watson. Watson on voittanut tällä kaudella jo kaksi PGA Tourin kisaa ja on maailmanlistalla sijalla 11. Watson on PGA Tourin draivi-tilastossa sijalla 2. keskiarvotuloksellaan 311.7 jaardia. On totta, että pituus ei ole kaikki kaikessa, mutta kyllä jatkolyönti todennäköisesti hieman helpottuu, jos avauslyönti on ollut pitkänpuoleinen. Totuushan on myös se, että kukaan PGA Tourin tai European Tourin pelaajista ei ole klubipelaajan näkökulmasta kovin lyhytlyöntinen, esim. Luke Donaldin draivi keskiarvo tänä vuonna on 278 jaardia.