27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkasella huippupäivä – Samoojan ja Ruuskan kauden startti jäi tyngäksi

Tapio Pulkkanen teki ison loikan tuloslistalla. Kuva: Getty Images

Pulkkanen tarvitsee Joburg Openissa ison onnistumisen päästäkseen mukaan ensi viikon turnaukseen.

Tapio Pulkkanen (-5) oli erinomaisessa vedossa Johannesburgissa meneillään olevassa DP World Tourin kilpailussa. Hän pelasi Joburg Openin toisella kierroksella tuloksen 66, jolla hän jakaa kahdeksatta sijaa ensimmäisen kierroksen ollessa lähes kokonaan pulkassa.

Pulkkanen oli kierrostaan neljä alle, kunnes teki peräkkäiset bogit Houghton Golf Clubin kentän 15. ja 16. rei’illä. Samat reiät olivat hankalia Pulkkaselle eilenkin, mutta mies ei tästä lannistunut vaan iski kierroksen päätteeksi päivän viidennen ja kuudennen birdiensä.

”Aika vakaa päivä tänään kentällä. Muutaman lähestymisen missasin väärään paikkaan, ja niistä tuli bogeja. Hyviä lähestymisiä oli paljon, ja eilen saatiin täällä korkealla ilmanalassa kalibroitua mitat suhteellisen hyvin kuntoon”, hän kertoi.

Pulkkasen tilanne mutkistui kauden lopussa, kun hyvästä yrityksestä huolimatta hän ei onnistunut säilyttämään pelioikeuttaan pääkiertueella. Kymen Golfin pelaaja oli mukana DP World Tourin karsintafinaalissa, jossa hän jäi ilman korttia.

Pulkkasella on tällä hetkellä DPWT:n kategoria 19, jolla hän pääsee satunnaisesti kiertueen pienempiin kisoihin. Ensi viikolla pelattavan South African Open Championshipin ilmoittautumislistalla hän on 21. varasijalla, joten tuhti menestys viikonvaihteessa olisi tarpeen. Top 5 -sijoituksella Pulkkanen pelaa varmuudella Etelä-Afrikan avoimissa.

Suomalaisella on hyviä muistoja Joburg Openista, jossa hän sijoittui jaetulle kolmannelle tilalle joulukuussa 2017. Pulkkanen oli lähellä päästä menestyksensä ansiosta seuraavan kesän The Openiin, mutta viimeinen tarjolla ollut paikka major-turnaukseen meni tuolloin saman tuloksen pelanneelle Shaun Norrisille paremman maailmanlistasijoituksen perusteella.

Jos Pulkkasella kulkikin, olivat sekä Kalle Samooja että Lauri Ruuska pelinsä kanssa sivuraiteilla. Molempien kisa jäi kahteen kierrokseen. Samoojalla (+3) eroa cut-rajaan jäi  kolme, Ruuskalla (+4) neljä lyöntiä.

”Oli eilinen vire pahasti kateissa tänään. Olin kyllä tajuttoman huono. Aamulla lämmittelyssä vire oli aika hyvä, mutta kentällä oli jotenkin virta ihan pois”, Samooja manasi.

Kauden 2024 avauskilpailun kärjessä jatkoi pitkään Thriston Lawrence (-12). Iltapäivällä niin ikään eteläafrikkalainen Nikhil Rama (-13) kiristi kuitenkin ohi sivuamalla Lawrencen edellispäivänä tehtailemaa kenttäennätystä (62).

Artikkelia on päivitetty klo 18.40

Lue seuraavaksi: DP World Tourin kausi 2024 on jo täydessä vauhdissa – ensi vuosi tuo tullessaan paljon uutta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje