18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen onnistui kohtalaisesti pistearvoltaan tärkeän Irish Openin avauspäivänä

Tapio Pulkkasella on tiukat paikat DPWT:n syyskaudella. Kuva: Getty Images

Pulkkanen tarvitsee loppukaudesta hyviä sijoituksia varmistaakseen pelioikeutensa DP World Tourilla.

Irish Openissa on tällä viikolla jaossa roimasti enemmän DPWT:n rankingin pisteitä kuin muissa normaaleissa kiertueen kilpailuissa. Itse asiassa vain majorit, kauden kaksi viimeistä kilpailua ja Rolex-sarjaan kuuluvat kilpailut peittoavat tämän viikon kisan pistepotiltaan.

Kiertueen pistelistalla sijalla 145 oleva Tapio Pulkkanen tarvitsee loppukaudella pisteitä enemmän kuin koskaan. Pulkkasen pelioikeus ensi kaudelle Euroopan pääkiertueelle riippuu syyskauden menestyksestä. DPWT:n pistelistan 117 parasta pelaajaa saavat vahvan kategorian ensi kaudeksi.

Pulkkasen pistejahti alkoi tänään Irlannin maineikkaalla K Clubilla mukiinmenevästi. Hän pelasi kierroksensa tulokseen -2, millä hän jakaa sijaa 46. Kyseisellä sijoituksella hän parantaisi asemiaan pistelistalla vain parin pykälän verran.

Pulkkasen kierros sisälsi komeat viisi birdieä, mutta vastapainona tulosta heikensivät kolme bogia. Birdieistä yksi oli varsinainen ”norsu”, sillä kotkalainen iski kasireiällä puttinsa sisään 18 metristä.

Sami Välimäen (par) putteri hohkasi viileähkönä. Yksi bogi, kaksi birdieä ja 15 paria kertovat omaa kieltään päivän menosta. Useampi birdieputti meni reiän vierestä ohi. Välimäen sijoitus on ensimmäisen päivän päätteeksi 65.

Jos Pulkkanen pelaa loppukaudella pelioikeudestaan DPWT:lle, on Välimäen kiikareissa PGA Tour. DP World Tourin kymmenen parasta pelaajaa, joilla ei ole pelioikeutta PGA Tourille, saavat kortin jenkkikiertueelle. Välimäellä on täysin realistiset mahdollisuudet ehjillä viikoilla lunastaa pelioikeus ensimmäisenä suomalaisena PGA Tourille.

Kalle Samoojan (+1) päivä oli tahmea. Se sisälsi kolme birdieä ja neljä bogia. Kierroksen lopetus oli harmillinen, kun kahdelle viimeiselle reiälle tuloskorttiin merkattiin bogi. Kentän helpoimman reiän titteliä kantavalle 18:nnelle Samooja löi toisen lyöntinsä veteen.

”Lähestymisten osalta oli vaikea päivä. Eikä siellä oikein mikään kolissut. Täytyy aamusta lähteä painamaan vähän isommalla sykkeellä palloa lipulle”, Samooja tuumi.

Kilpailun kärkeen kiilasi Shubhankar Sharma (-7), joka teki viimeiselle reiälle eaglen. Hänen takanaan yhden lyönnin perässä on viisi pelaajaa.

Suomalaisten lähtöajat perjantaina:
11:00 Kalle Samooja
11:20 Sami Välimäki
14:30 Tapio Pulkkanen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)