[6][5]

[6][5]
DP World Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen seitsemäs DP World Tourilla – Nicolai Højgaard otti tanskalaiskaksosille jo viidennen voiton

Tapio Pulkkanen otti uransa kahdeksannen top 10 -sijoituksen DP World Tourilla. Kuva: Getty Images

Takaysin alun huono vaihe vei Pulkkaselta Ras al Khaimahissa mahdollisuudet kärkisijoihin.

Tapio Pulkkanen on sijoittunut Ras al Khaimah Championshipissä jaetulle seitsemännelle sijalle kokonaistuloksella 272 (-16). Eroa voittajaan jäi lopulta peräti kahdeksan lyöntiä.

Kolmannelta sijalta päätöspäivään lähtenyt Pulkkanen esitti vahvaa peliä Al Hamra Golf Clubin kentän etuysillä, missä syntyi kolme birdieä. Hän kohenteli tässä vaiheessa asemiaan ja edellä oli enää vain kilpailun voiton vienyt Nicolai Højgaard.

Toisen kenttäpuoliskon alku oli avauspelinsä kanssa tuskailleelle Pulkkaselle voittotaistelun kannalta kohtalokas. Kymmenennen reiän tuplabogia seurasi 12. reiän bogey, eikä hän saanut aiempien päivän tapaan tehtyä birdieä par-viitosella, 14. reiällä. Pulkkanen pelasi loput reiät par-tahdissa, ja kirjasi takaysin tulokseksi +3.

”Hyvin meni etulenkki tänään, ja olin hyvin pelissä mukana. Synkkä jakso tuli rei’ille 10–14, ja se maksoi tällä kertaa kärkisijoituksen”, 48 000 euroa palkintorahaa tienannut Pulkkanen sanoi.

Tiilyönneissä suomalainen joutui antamaan kollegoilleen kisassa tasoistusta 0,15 lyöntiä (strokes gained off the tee). Kisan voittajaan nähden hän hävisi tiiltä 2,36 lyöntiä kierrosta kohti, joten ei ole liioiteltua sanoa, että avauspelin epävarmuus maksoi Pulkkaselle mahdollisuudet voittokamppailuun. Lähestymislyönneissä mittari oli yhtä pahasti miinuksella, mutta vastaavasti viheriöllä ja sen läheisyydessä Pulkkanen oli erittäin hyvä.

Korkea sijoitus oli hieman keskenkuntoisena kauteen lähteneelle Pulkkaselle tärkeä, sillä tammikuun molemmat Rolex-sarjaan kuuluneet huippukilpailut päättyivät karsiutumiseen. Ras al Khamahissa ruosteet vaikuttivat karisseen pelistä.

”Nyt huilit ja pienet treenit ennen seuraavaa kisaa samalla kentällä. Pelissä on paljon hyvää tällä hetkellä, ja uskon vahvasti hyvään kauteen”, Race to Dubai -listalla 70:nneksi noussut suomalainen totesi.

Jälleen tilastovoitto suomalaisille

Kyseessä oli jo toinen peräkkäinen viikko, kun suomalaispelaaja nousi ykköseksi kilpailun yksittäisessä statistiikassa. Pulkkanen oli loistavalla wedge-pelillään Ras al Khaimah Championshipin paras strokes gained: around the green -tilastossa.

Viime viikonvaihteessa 12:nneksi yltänyt Kalle Samooja voitti Dubain turnauksen puttitilaston.

Pulkkanen otti sunnuntaina kahdeksannen top 10 -sijoituksensa DP World Tourilla. Edellinen tuli elokuussa Tšekissä, missä hän taisteli tiukasti ensimmäisestä pääkiertuevoitostaan. Czech Masterissa Pulkkanen ylsi jaetulle kakkostilalle, mikä on hänen kovin sijoituksensa kiertueella.

Nicolai Højgaard saavutti tanskalaiskaksosille jo viidennen voiton Euroopan pääkiertueella. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki (-1) pelasi päätöskierroksella tuloksen 73. Se oli lyönnin verran enemmän kuin hänen sunnuntain pelikaverillaan Søren Kjeldsenillä, jonka kanssa Välimäki jakoi 70. sijan.

Välimäki teki kilpailussa 14 birdieä ja yhden eaglen, mutta virheitä tuli liikaa. Yhdeksällä bogilla ja kolmella tuplabogilla ei DP World Tourin kilpailuissa ole asiaa hyviin sijoituksiin.

”Huono viikko, ei jäänyt hirveästi käteen. Jatketaan harjoituksia, ja ensi viikolla uudestaan”, Välimäki sanoi.

Kolmen lyönnin etumatkalta sunnuntaihin lähtenyt Nicolai Højgaard menetti kierroksen keskivaiheilla hetkeksi otteensa tehtyään ysillä tuplabogin ja bogin 12. reiällä. Jordan Smith paineli tässä vaiheessa kärkeen, mutta tanskalainen otti nopeasti ohjat uudelleen haltuunsa tekemällä peräkkäiset birdien ja eaglen. Hän kaunisteli eroa muihin tehtailemalla kierroksen päätteeksi vielä kaksi birdieä lisää.

Eroa Smithiin (-20) kertyi lopulta neljä lyöntiä. Sunnuntain parhaan tuloksen, 63, pelannut Li Haotong (-17) jakoi kolmen muun pelaajan kanssa kolmannen sijan.

Kaksosveljesten valtataistelu tiivistyy

Voitto oli Højgaardille toinen DP World Tourilla, ensimmäinen tuli syyskuussa Italian Openissa. Ensi kuussa vasta 21 vuotta täyttävistä  kaksosveljeksistä, Rasmus, on voittanut pääkiertueella kolmesti, joten huipputaitavan parivaljakon keskinäinen ”valtataistelu” tiivistyy.

Viikonvaihteessa lähes 300 000 euron palkintosekin kuitannut Nicolai on maailmanlistalla sijalla 100 eli kaksi pykälää alempana kuin Rasmus, mutta nousee seuraavassa listapäivityksessä todennäköisesti jo 70 parhaan joukkoon.

DP World Tourin kilpailut jatkuvat ensi viikolla samalla Al Hamra Golf Clubin kentällä. Suomalaisista turnaukseen osallistuvat Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki.