18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Tamminen kymmenen joukkoon Belekissä

Noora Tamminen nappasi Turkista Top 10 -sijoituksen.

Noora Tamminen venyi lopulta parhaaseen suomalaisesitykseen LET:n ohjelmaan kuuluvassa Turkish Airlines Ladies Openissa. Tamperelainen löi turnauksen finaalikierroksella tuloksen 73 päätyen kokonaissaldoon par. Tämä riitti 54 reiän pituisessa kisassa jaettuun yhdeksänteen tilaan.

Tamminen (72-74-73) olisi taistellut paikasta kuuden joukkoon ilman 16. ja 17. reiällä tulleita bogeja. Päivän mittaan hänen korttiinsa merkittiin kolmen bogin lisäksi kolme birdietä.

Kyseessä oli vuonna 2013 kortin LET:lle saaneelle Tammiselle toinen Top 10 -sijoitus pääkiertueella. Paras saavutus on Slovak Openin kuudes sija viime kesäkuulta.

Saman lopputuloksen Tammisen kanssa pelasi mm. LET:llä 12 turnausta voittanut Gwladys Nocera. He tekivät myös toisilleen seuraa kilpailun viimeisellä kierroksella.

Kahden kierroksen jälkeen viidentenä ollut Krista Bakker (+1) kompuroi finaalikierroksen ensimmäisellä reiällä. Ykkösen tripla söi hänen mahdollisuutensa kovaan sijoitukseen. Bakkerille oli tarjolla vielä ennen viimeistä reikää paikka kärkikymmenikköön, mutta 18:lla lipsahtanut bogi pudotti hänet sijalle 14.

Ursula Wikström (+3) oli 21:s ja Elina Nummenpää (+5) 33:s. Minea Blomqvist-Kakko karsiutui.

Perjantaisen rankkasateen vuoksi kolmen kierroksen kilpailuksi lyhennetyn Belekin turnauksen voitti Valentine Derrey (-7). Bakkerin kanssa sunnuntaina pelannut ranskalainen jätti toiseksi sijoittuneen Tanskan Malene Jörgensenin kahden lyönnin päähän.

Niin ikään finaalikierroksella Bakkerin ryhmässä kenttää kiertänyt Englannin Charley Hull (-4) oli kolmas.

Marko Kuivasaari 11.5.

Bakker viidentenä LET-kiertueella

Nuori suomalainen pelaa hienoa turnausta Belekissä.

Krista Bakker taistelee sunnuntaina kovista sijoituksista kauden ensimmäisessä Euroopan mantereella pelattavassa LET:n kilpailussa. Toisella kierroksella tuloksen 72 lyönyt Bakker jakaa kisassa viidettä sijaa Charley Hullin ja avauspäivän jälkeen johdossa olleen Heather Macraen kanssa.

Kolmikolla on kärjessä olevaan Klara Splikovaan matkaa neljä lyöntiä.

Ensimmäistä kauttaan naisten Euroopan kiertueella pelaava Bakker teki lauantaina viisi birdietä ja neljä bogia. Hän starttaa kisan finaalikierrokselle toiseksi viimeisessä ryhmässä seuranaan Ranskan Valentine Derrey ja Englannin Charley Hull. Jälkimmäinen valittiin viime kaudella vuoden tulokkaaksi LET-kiertueella.

Yli kymmenen kertaa LET:llä voittaneen Gwladys Noceran kanssa sunnuntaina pelaava Noora Tamminen (par) on sijalla 14 ja Ursula Wikström (+1) seitsemän pykälää alempana.

Myös Elina Nummenpää (+4) selvitti +6:n kohdalle asettuneen karsintarajan vaivatta. Minea Blomqvist-Kakon (+9) pelit päättyivät kahteen kierrokseen.

Vikki Laing (-6) on kilpailussa toisena ja Malene Jörgensen (-5) kolmantena.

Turkish Airlines Ladies Open jouduttiin lyhentämään 54 reiän pituiseksi kilpailuksi, kenttää perjantaina piiskanneen rankkasateen vuoksi.

Marko Kuivasaari 10.5.

Rankkasade estää pelaamisen Belekissä

Turkin LET-turnaus on lyhennetty kolmen kierroksen pituiseksi veden tulviessa väylillä.

Turkish Airlines Ladies Openissa ei pystytä pelaamaan toista kilpailukierrosta perjantaina. Päätös oli kiistaton, sillä Antalyassa satoi torstain ja perjantain välisenä yönä 25 millimetriä vettä. Sateen jatkuttua edelleen perjantaiaamuna, turnauksen johtajalla Steve Kavanaghilla ei ollut tarjolla vaihtoehtoisia ratkaisuja.

”Sateen on ennustettu jatkuvan perjantai-iltapäivään saakka. Huomenna on luvassa enää satunnaisia kuuroja, mikä antaa kentälle aikaa kuivua ja kentänhoitajille mahdollisuuden korjata bunkkereiden vahingot. Sunnuntaina pitäisi sitten jo auringon paistaa”, Kavanagh kertoi LET:n tiedotteessa.

Toinen kierros pelataan lauantaina alkuperäisten lähtöaikojen mukaisesti. 36 reiän jälkeen 60 parasta sekä saman tuloksen pelanneet jatkavat sunnuntaina turnauksen finaalikierrokselle.

Krista Bakker (71) on kilpailussa ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksantena Myös NooraTamminen ja Ursula Wikström (72) ovat 15:n joukossa. Kisan kärjessä on Skotlannin Heather Macrae (67).

Marko Kuivasaari 9.5.

Bakker kahdeksantena Turkissa

Debyyttikautta naisten pääkiertueella pelaava Krista Bakker ilahdutti avauskierroksella.

Krista Bakker esiintyi edukseen Belekissä käynnistyneen LET-kiertueen turnauksen avauspäivänä. Hän on Turkish Airlines Ladies Openissa 18 reiän jälkeen kahdeksantena tuloksellaan 71 (-2). Eroa kärjessä majailevaan Heather Macrae’hin on neljä lyöntiä.

Bakker teki avauskierroksella neljä birdietä ja kaksi bogia. Sisääntulon puolelta startanneen suomalaisen birdieistä kolme tuli peräkkäin toisen kenttäpuoliskon alussa.

Noora Tamminen ja Ursula Wikström ovat niin ikään hyvin kuvassa mukana; kaksikko jakaa kisassa 14. sijaa lyötyään tuloksen 72.

Elina Nummenpään (77) ja Minea Blomqvist-Kakon (79) on parannettava tahtiaan perjantaina, mikäli mielivät mukaan viikonlopun kierroksille.

Gwladys Nocera ja Malene Jörgensen jakavat kakkostilaa, lyönnin päässä Macrae’sta. KlaraSplikova ja Mikaela Parmlid olivat loput 70 lyönnin rajan torstaina alittaneet pelaajat.

Kauden ensimmäisen Euroopassa pelattavan LET-turnauksen palkintoarvo on 250 000 euroa. Voittajan osuus tästä on 37 500 euroa.

Marko Kuivasaari 8.5.

Tamminen: Pidän Belekin kentästä

Suomalaisviisikko pääsee torstaina tositoimiin Turkin LET-turnauksessa.

Järjestyksessään kuudes Turkish Airlines Ladies Open -turnaus käynnistyy torstaina Belekissä. Palkintoarvoltaan 250 000 euron kilpailuun on osallistumassa 126 kilpailijaa, joista suomalaisia on viisi. Kauden ensimmäiseen Euroopan mantereella pelattavaan LET-turnaukseen starttaavat KristaBakker, Minea Blomqvist-Kakko, Elina Nummenpää, Noora Tamminen ja Ursula Wikström.

National Golf Clubin vuonna 1995 valmistunut kenttä on David Fehertyn suunnittelema kisa-areena. Se on isännöinyt myös viidellä aikaisemmalla kerralla Belekin turnausta.

Suomalaisista parhaana kiertueen rahalistalla on Noora Tamminen, joka löytyy sijalta 78. Tamperelaisen 3711 euron tienestit ovat kertyneet Uuden-Seelannin (40:s) ja Marokon (47:s) turnauksista.

Tamminen saapui muiden suomalaisten kanssa kisapaikalle sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

”Kisatauon aikana treenasin Suomessa. Kävin myös hakemassa tuntumaaLumine Golfista Espanjasta, jossa treenasin maajoukkueen kanssa”, Tamminen sanoi.

”Kenttä on entuudestaan tuttu, sillä pelasin sen ensimmäistä kertaavuosi sitten. Pidän kentästä. Sen haastavuutena on kapeahkot väylät,joten avausten pitää olla tarkkoja ”

Ennakkoon yksi kauden mielenkiintoisimpia nimiä on Charley Hull, joka valittiin viime vuonna kauden tulokkaaksi. Hän on myös Belekin kisan suurimpia voittajasuosikkeja.

Order of Merit -listan ykkönen voitti Marokon kisan uusinnassa Gwladys Noceran ja plakkarissa on tältä kaudelta kolme muutakin Top 10 -sijoitusta. Hull on tehnyt myös muutamia visiittejä LPGA Tourin kisoihin, joissa hänen esityksensä ovat olleet varsin ennakkoluulottomia.

Belekin kisan voittoa puolustaa Lee-Ann Pace, jonka kauden alku on sujunut vaisusti. Hän on tienestilistalla sijalla 12, parhaana sijoituksenaan Marokon kisan neljäs tila. Pitkän harjoittelutauon myötä Pace lienee kuitenkin varteenotettava menestyjä tälläkin viikolla.

Muita kärkipäähän ennustettavia pelaajia ovat mm. Melissa Reid, Becky Brewerton ja Gwladys Nocera.

Heistä Nocera on ylivoimaisesti menestynein pelaaja naisten Euroopan kiertueella 12 voitollaan ja 54 Top 10 -sijoituksellaan. Ranskalainen on tällä hetkellä toisena LET-rahalistalla. Reidin ja Brewertonin kauden alku on ollut Pacen tavoin hieman takkuinen, mutta hekin ovat yhteistuumin koonneet seitsemän voittoa LET:llä.

Marko Kuivasaari 7.5.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje