16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Taas meni DPWT:llä voitto LIV-pelaajalle, kun Oosthuizen tuuletteli Leopard Creekissä

Louis Oosthuizen tuuletteli hillitysti uran kymmenennen DPWT-voiton kunniaksi. Kuva: Getty Images

Louis Oosthuizenin edellinen DPWT/ European Tourin voitto oli kaudelta 2018.

DP World Tourilla on ajauduttu kiusalliseen tilanteeseen. Kauden aika on pelattu viisi kilpailua, joista LIV Golfin pelaajat ovat voittaneet neljä. Uusimpana listaan lisättiin Louis Oosthuizen, joka oli ykkönen Leopard Creekissa pelatussa Alfred Dunhill Championshipissä. Kisa päättyi poikkeuksellisestä tänään maanantaina epävakaisen sään torpattua pelit sunnuntaina.

Oosthuizen otti voiton pelattuaan päätöskierroksen tuloksella 69 (-3). Hänen yhteistuloksensa oli -18. Se oli kaksi lyöntiä parempi kuin toiseksi sijoittuneen maanmiehen, Charl Schwartzelin, joka myös hankkii leipäänsä LIV Golfin puolella. Kolmas oli niin ikään eteläafrikkalainen Christiaan Bezuidenhout tuloksella -14.

”Tämä on upea paikka. Tämän kisan todella, todella halusin voittaa. Charl (Schwartzel) pelasi hyvin, minulla oli hyvä loppukiri… Hienoa nähdä Charlie mukana menossa olkapäävamman jälkeen”, Oosthuizen sanoi.

Voitto oli 41-vuotiaalle eteläafrikkalaiselle uran kymmenes DP World Tourilla tai sitä edeltäneellä European Tourilla. Voitoista kuusi on tullut kotimaan kamaralla. Edellinen ykköstila oli vuodelta 2018.

DPWT:n näkövinkkelistä tilanne on kiusallinen. Alkukauden kisoissa, joissa on mukana vain pieni osa kiertueen kärkinimistä, DPWT:n vakimiehistöstä ei ole ollut haastamaan LIV Golfin vierailijoita. Kauden neljästä voittajasta ainoastaan Min Woo Lee ei pelaa LIV:llä. Oosthuizenin lisäksi pyttyä ovat kiertueella nostelleet Joaquin Niemann kertaalleen ja Dean Burmester kahdesti.

Kuluvalla viikolla pelataan Mauritiuksella, jossa Oosthuizen on taas mukana jahdissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)