9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Suuret panokset Nationwide Tourilla

Ruotsin Jonas Blixt pelaa ensi kaudella PGA Tourilla. © Getty Images

Nationwide Tour huipentuu viikonvaihteessa Daniel Islandilla, Etelä-Carolinassa pelattavaan kiertueen mestaruusturnaukseen. Pelin henki on selvä: kisan jälkeen kaikki ansiolistan 25 parasta tulevat saamaan pelioikeuden PGA Tourille kaudeksi 2012.

Turnauksen mielenkiintoa lisää fakta, jonka mukaan kisan voittaja nousee varmuudella 25 armoitetun joukkoon kuitatessaan sunnuntaina 180 000 dollarin ykköspalkinnon. Rahalistan voittoon on mukana olevasta 60 pelaajasta mahdollisuuksia vielä yhdeksällä. Kiertueen ykkönen tulee saamaan täyden osallistumisoikeuden PGA Tourin ”kantakisoihin” sekä paikan ensi vuoden Players Championshipiin. Loput 24 pelaavat rajoitetulla pelioikeudella.

J.J.

J.J. Killeen johtaa Nationwide Tourin tienestilistaa. &copy Getty Images

Ansiolistalla sijoille 26-40 päätyvät saavat vielä myöhemmin oljenkorren nousta ykköskiertueelle: heille on luvassa suora paikka joulukuussa pelattavaan PGA Tourin karsintafinaaliin. Sijoille 41-60 jääneet jatkavat kaudella 2012 täydellä pelioikeudella Nationwide Tourilla.

Kakkoskiertueen ansiolistan kärjessä on J.J. Killeen. Nationwide Tourin ahkerimpiin kilpailijoihin kuuluva Killeen on tienannut tällä kaudella 24 turnauksessa 409 473 dollaria. Ted Potter Jr. on toisena ja viime vuonna PGA Tourilla pelannut Mathew Goggin kolmantena.

Tämän hetken sijoituksen perusteella ”sarjanousussa” kiinni ovat mm. John Mallinger, Matt Every,James Nitties ja Daniel Chopra – kaikki ennestään PGA Tourilta tuttuja.

Jos on Chopralla vielä korttinsa kanssa puristamista, niin toinen ruotsalainen Jonas Blixt on jo varma pelioikeuden saaja. Myös viime kaudella edukseen Nationwide Tourilla esiintynyt Blixt on ansiolistalla viidentenä. Blixtin menestys on perustunut tasaisen hyviin suorituksiin, sillä hän ei ole voittanut NT:llä yhtään kilpailua.

Tunnelma Daniel Islandilla oli vielä turnauksen aattona rento, mutta torstaista alkaen kisapaikalla riittää jännitettävää. Mestaruusturnaukselle ominaisesti Nationwide Tour Championship pelataan Ralston Creek Coursella, joka kuuluu kiertueen ehdottomasti haastavimpiin kenttiin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje