16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Suomessa pelattavissa Global Junior Golfin kisoissa on tarjolla amatöörien maailmanlistan pisteitä

Global Junior Golf -kiertueella pelaa vuosittain noin tuhat pelaajaa.

Kiertueen kilpailuja pelataan ensimmäistä kertaa Suomessa. Tällä viikolla kisapaikkana oli Kullo ja ensi viikolla Nordcenter.

Kullo Golfissa pelattiin tällä viikolla kansainvälinen kolmepäiväinen juniorikilpailu. Kyseessä on Global Junior Golfin osakilpailu.

Global Junior Golfissa on sarjat 14-, 18- ja 23-vuotiaille pelaajille. Kullossa osanottajia oli yhteensä 80. Suurin osa pelaajista oli suomalaisia, mutta mukana oli kilpailijoita myös Virosta, Saksasta ja Itävallasta.

Kansainvälisissä kisoissa pelaajilla on mahdollista mitata tasoaan muiden maiden samanikäisiä pelaajia vastaan. Kenttä viritetään kansainväliset mitat täyttäväksi kisa-areenaksi. Pelaajille tarjotaan siten mahdollisuutta testata taitojaan ”peruskenttää” kireämmillä asetuksilla.

Erilaisten kilpailukokemusten lisäksi isona bonuksena ovat maailman amatöörien rankinglistan pisteet. WAGR:n lisäksi pisteitä karttuu European Golf Rankingin ja Junior Golf Scoreboardin tilastoihin.

Global Junior Golfilla on yhteydet Yhdysvaltojen yliopistogolfjärjestelmään. Pelaajien edesottamuksia eri kiertueilla seurataan USA:n puolella tiiviisti.

”Yliopistojen golfvalmentajat katsovat muun muassa WAGR:n listoja. Kilpailuistamme voi siis kerryttää pisteitä niihin. Sen lisäksi valmentajat katsovat, pystyvätkö pelaajat voittamaan ja pelaamaan alhaisia kierrostuloksia ja millaisissa kilpailuissa he näin tekevät”, sanoo Global Junior Golfin johtaja Alexander Rosswag.

Kullo Golfissa halutaan järjestää kansainvälisiä kilpailuja. Kenttä oli viritetty sen mukaisesti.

Rosswag pelasi pitkän uran ammattilaisena pienemmillä kiertueilla, joten hän pystyy asettumaan pelaajan asemaan kilpailutilanteessa ja ylipäätään mitä tulee kisajärjestelyihin. Kullosta Rosswagilla on vain hyvää sanottavaa, ja hän haluaa tuoda kiertueen tulevaisuudessakin Sipoon maisemiin.

”Kullo on lyhyen matkan päässä Helsingistä ja lentokentästä, joten pelaajilla on helppo tulla tänne. Olen myös ymmärtänyt, että Suomessa on lukuisia mökkejä vuokrattavana, joten perisuomalaista majoitusta on saatavilla pelaajille ja heidän perheilleen”, Rosswag naurahtaa.

Perheiden merkitystä kilpagolfareiden taustalla ei sovi väheksyä, ja sitä puolta Rosswag korostaa Global Junior Golfilla. Kiertueen kisoja pelataan tällä kaudella 12 Euroopan maassa ja monissa on mukana pelaajien perheitä.

”Tapahtumat ja kiertue pitää olla helposti perheille saavutettavissa. Se on merkittävä osa itse kilpailemisen lisäksi.”

Kullossa kaikki poikien sarjat menivät suomalaisten nimiin. Tytöissä 18-vuotiaissa Katariina Hallikas juhli voittoa, muiden sarjojen voitot menivät saksalaisille.

Kilpailun tuloksiin pääsee täältä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje