11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Suomelta kärki karussa

Mikko Korhosen on löydettävä perjantaina lennokkuutta peliinsä. © Getty Images

Yhtenä vahvana finaaliehdokkaana World Cupin karsintoihin lähtenyt Suomen joukkue ei päässyt kisan ensimmäisellä kierroksella kunnon vauhtiin. Mikko Korhosen ja Joonas Granbergin bestball-säännöin pelatun kierroksen tulos oli 69 (-3) lyöntiä. Kaksikko teki birdiet Estonian Golf & Country Clubin kentän ensimmäisellä, viidennellä ja 18. reiällä.

Tulos ei vastannut suomalaisodotuksia, sillä joukkue on avauspäivän jälkeen vasta seitsemäntenä. Eroa johdossa olevaan Hollantiin (62) kertyi torstaina jo seitsemän lyöntiä. Karsinnan ennakkosuosikin duon muodostavat Joost Luiten sekä kokenut Robert-Jan Derksen.

Roland Steinerin ja Florian Prägantin Itävalta (63) on toisena ja päivän suurimmasta yllätyksestä vastannut Slovenia (64) kolmantena. Sebastian Ajsterin sekä Gregor Slaben sisääntulon 30 lyöntiä oli torstain paras takayhdeksikön noteeraus.

Viron karsinnasta pääsee kolme parasta joukkuetta Kiinassa marraskuun lopulla pelattavaan finaaliin. Perjantaina ja sunnuntaina on vuorossa nelinpelikierros, lauantaina pelataan kisan toinen bestball-kierros.

On selvää, että Suomen pitää saada perjantaina näköyhteys kärkikolmikkoon. Mikäli vaikeudet jatkuvat nelinpelikierroksella, saattaa Korhoselle ja Granbergille jäädä viikonlopun peleihin turhan paljon kiinnikurottavaa. Karsinta on vasta alussa, mutta helppoihin vastustajiin Virossa ei kannata tuudittautua.

World Cupin karsinta, Viro Tulokset 1. kierroksen jälkeen: 1. Hollanti, 62 2. Itävalta, 63 3. Slovenia, 64 4. Chile, 65 5. Sveitsi, 66 6. Viro, 67 7. Suomi, 69 8. Portugali, 69 9. Kreikka, 71 10. Puola, 71 11. Kroatia, 72

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje