21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Suomalaistähdillä kärkisijat tavoitteena Finnair Mastersissa

Tulikuuma ulkomaalaissuosikki Gwladys Nocera aikoo jatkossakin pelata Euroopan Touria.

Kirsti Blomqvist oli tyttärensä tukena Floridassa koko talven. Tulokset paranivat radikaalisti.Talin kisan pressitilaisuus ennen kisaa menee aina väkisinkin Minea Blomqvist-showksi. Tällä kerralla asiaan oli tavallisa enemmän perusteita, onhan Minni noussut vuodenvaihteesta World Rankingilla jo 106 sijaa 59:ksi. -Hyvin on mennyt, olen kauden aikana oppinut paljon uutta, lyömiseen ja suorittamiseen on tullut kuin hups vaan asioita joita en ole ennen kokenut. Perimmäinen juttu on se, että olemme tehneet Timon (Rauhala) kanssa 1,5 vuotta oikein hyvää työtä, Minni kertoi medialle sädehtivään tapaansa. Kymmenen tunnin aikaero Portlandiin ja pitkä matka Suomeen eivät hänen mukaansa enää rasita perjantaina. Lentokentällä tiistaina Minea vietti ylimääräisein puolituntisen, kihlattu Roope Kakko oli lähdössä toiseen suuntaan Tanskaan pelaamaan ja kuulumiset piti vaihtaa kasvotusten. Minni on sukeltanut syvälle kaikissa aiemmissa Talin kisoissa, nyt, jo neljännellä kerralla odotukset ovat korkealla eikä USA:n peleihin verrattuna pieni palkintopotti aiheuta minkäänlaisia motivaatio-ongelmia. -Tämä on minulle ehdottomasti kauden tärkeimpiä kisoja. Kotiyleisön odotukset ja kannustus tuntuva niin hyvältä, Minea jatkoi. Blomqvist on sijoitettu pelaamaan yhdessä Gwladys Noceran ja Rebecca Hudsonin kanssa. He ovat voittaneet ET:lla viimeisen reilun kahden vuoden aikana yhteensä 11 kertaa, Blomqvistin ainoa ykköstila Euroopassa on heinäkuulta 2004. -Kyllä minä nyt olen niin paljon kypsempi ihmisenä ja pelaajana kuin esimerkiksi vuonna 2005 jolloin olisin Talin kisan voittamalla päässyt Solheim Cupiin. Itseänikin arvelutti tuolloin, mietin etten minä vielä sinne ole valmis. Nyt olo on siltä osin ihan erilainen. Vaikka kuluvan kauden aikana ei Solheim Cupia olekaan, ajattelin pelata vielä paremmin myös vuonna 2009. Ursula Wikström on sijoittunut kaudella kolme kertaa kymmenen joukkoon, hän pelaa uransa parasta kautta. Nälkää on edelleen entistä parempiin sijoituksiin. -Talissa saa olla tarkkana lähestymisten ja puttien kanssa, sitä puolta kenttä mittaa oikein hyvin. Kyllä minä kärkisijoja lähden metsästämään, Unski lupasi. Kaisa Ruuttila pelasi kauden edellisessä kisassaan Norjassa kauden parhaan sijoituksensa.Kaisa Ruuttila on sijoittunut kahdesti kymmenen joukkoon Talissa, Hanna-Leena Salonen on puolestaan tehnyt kisassa parhaan yksittäisen suomalaistuloksen, elokuussa 2006 historiakirjoihin jäi tulos 67. -Kenttä on loistokunnossa, viheriöt tosi nopeat. Olen toiveikas senkin johdosta, että sain viikonloppuna Norjassa hyvän kisan alle, Kaisa Ruuttila valoi uskoa tulevaan. Hänen kauden paras sijoituksensa on 22:s, ET kortin uusiminen vaatisi paria todella vahvaa sijoitusta kymmenen joukkoon tai voittoa. Hanna-Leena Salonen ja Jenni Kuosa ovat Ruuttilan kanssa samassa tilanteessa, ilman oikein hyviä onnistumisia loppukaudesta tie vie ET:n karsintoihin.

Gwladys Nocera j&#228,&#228, Eurooppaan

Kun suomalaisnelikolta kysytään vahvinta ulkomaalaispelaajaa, on vastaus yksimielinen: Gwladys Nocera, kolminkertainen voittaja kuluvalla kaudella. Nocera oli keskiviikkona iltapäivällä treenaamassa Talin lähipelialueella. USA:ssa samaan aikaan opiskellut Ursula Wikström on majoittanut ranskattaren kotiinsa. -Tulen aina mielelläni Suomeen. Kenttä on erinomainen ja taas selvästi hyvässä kunnossa. En ota tulostavoitetta tai paineita voitosta, teen parhaani ja katson mihin se riittää, Norjan voiton myötä vain yhden sijan ylöspäin World Rankingilla (102:s) noussut Nocera suunnitteli. Nocera ei ole hyvistä yrityksistä huolimatta vielä voittanut rahalistaa, kuluvalla kaudella Helen Alfredsson on Evian Mastersin ykköstilan johdosta reilusti edellä. Mikäli ruotsalainen jää edelle, on myös kaudella 2009 uusi mahdollisuus, sillä LPGA Tourillle Nocera ei ole lähtemässä karsimaan. -Viihdyn niin paljon paremmin Euroopassa, etten näe mitää syytä vaihtaa, hän pohti. Päätökseen saattaa vaikuttaa sekin, etä Solheim Cupiin vuoden 2009 joukkueeseen otetaan viisi pelaajaa LET:n listan kärjestä. Näiden joukossa Noceran pitäisi vaivata ollla myös syyskesällä 2009. Rebecca Hudson hakee parempaa virettäRebecca Hudsonin pallo löytyy yleensä keskeltä väylää.Alkukaudesta kaksi hienoa voittoa saavuttanut Englannnin Rebecca Hudson yhtyy kentän kehujien kerhoon. Hän oli mukana jo 2005, viimevuonna Suomen reissu jäi väliin kipeän selän takia. -Tämä ei ole missään nimessä pitkä kenttä, mutta erittäin haastava. Pitää olla suora lyönneissä ja saada putteja sisään. Tuloskunto on olllut viimeisten viikkojen aikana vaisumpaa, en ole lyönyt palloa toivomallani tavalla. Ehkä täällä tulee taas käänne parempaan, Noceran ja Blomqvistin kanssa kaksi kierrosta pelaava englantilainen toivoo. Häneltä tulee vahva mielipide voimassa olevaan World Ranking-käytäntöön. -Se on huono, USA:n ja nimenomaan Japanin Tourit ovat aivan liian korostetussa asemassa. Hyvä esimerkki tästä on viikko jolloin voitin, putosin tästä huolimatta yhden sijan alaspäin, Hudson päivittelee. Solheim Cupin karsinta on jo meneillään, edelliskerralla Hudson jäi niukasti ulos. -Kyllä se on jo mielissä, väkisinkin. Turha sitä on kieltää. Seuraavassa joukkueessa halun tietysti olla mukana.

NIklas Rajam&#228,ki Lotta Wahlinin tukena Talissa

Pelaajat harjoittelevat puttia ja testaavat griiniä toukokuisessa The Players Championshipissä.  &copy Getty ImagesTalin harjoitusalueilla oli hyvä kuhina ensimmäisenä pro-am päivänä, sekä rangella kuin myös viheriöllä ja lähipelialueella. 24-vuotias Lotta Wahlin puttaili pitkän aikaa lyhyeltä matkalta ahvenanmaalaisvalmentajansa Niklas Rajamäen valvovan silmän alla. -Lotta on kehittynyt valtavasti ja uskon hänen vielä parantavan paljonkin nykyisestä. Potentiaalia ja nimenomaan halua pelin kehittämiseksi on paljon, hän jaksaa tehdä töitä, Rajamäki kertoo yksinkertaisesta menestysreseptistä. Ruotsalaiset eivä ole vielä voittaneet Finnair Mastersia, kakkossijan he ovat saavuttaneet kaikilla kerroillla (2005-2007), Wahlin oli viimevuonna kolmas. -Menestys on tullut tällä kaudella, mutta takana on monen vuoden työ joka nyt palkitsee, Wahlin muistuttaa. Naisten Euroopan Tourin rahalistalla Wahlin on seitsemäs , Hudson kuudes ja Nocera siis kakkonen. Italian kilpailun voittanut Saksan Martina Eberl hävisi reilu viikko sitten Walesin osakilpailussa uusinnan Wahlinille, hänen sijalukunsa on viides.Tämä nelikko on vakavimmin suomalaisten tulppana voittajaa arvuuteltaessa. ——————————————————————————– © Copyright Suomen Golfpiste Oy 1997 – 2008

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje