18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Suomalaisnaisilla kova hinku päästä tositoimiin

Elina Nummenpää kertoo, että olosuhteet Marokossa ovat loistavat: ei juurikaan tuulta ja päivisin parikymmentä astetta lämmintä.

Marrakechissa Al Maaden- ja Amelkis-kentillä pelattava karsinta on kova. Ensin pelataan neljä kierrossa – kaksi kummallakin kentällä – ja sen jälkeen 60 parasta pelaavat ratkaisevan viidennen kierroksen maanantaina. 30 parasta ja tasatuloksessa olevat saavat kortin LET:lle.

Al Maadenilla urakkansa aloittavat Sofia Härkönen, Elina Nummenpää ja Noora Tamminen. Naisten MM-pronssijoukkueessa pelannut Noora kävi vielä tiistaina pelaamassa kisakentällä.

”Muutamaa reikää on esikarsintojen jälkeen pidennetty finaalia varten ja ne piti käydä katsomassa vielä uudelleen. Tänään on ollut herkistelytreeniä ja sen jälkeen olen valmis kisaan. Halu päästä taas kisaamaan on kova”, viestitti Tamminen.

Elina Nummenpää sanoo, että molemmilla kentillä on noin 100 bunkkeria ja lopputuloksen kannalta niistä pitää pysyä pois.

”Al Maadenilla pelataan palloa tiiltä ulos enemmän ikään kuin bunkkerien yli ja Amelkisissa taas yritetään sijoittaa palloa bunkkerien väliin.”

Nummenpää sanoo, että sekä esikarsinnassa että treenipäivinä lyöntipeli on ollut hyvää ja kentällä rauhallinen fiilis. Näillä kentillä tärkeässä roolissa olevan puttaamisen kanssa on ollut hieman haastavampi tilanne.

”Putti aiheutti esikarsinnan viimeisenä päivänä vähän painetta, mutta tänään olen saanut siihen vähän lisää ajatusta”, kertoi Nummenpää, joka piti tiistaina golfista vapaapäivää ja kävi caddiensa Janne Mommon, Noora Tammisen ja tämän caddien Viivin kanssa ihmettelemässä Marrakechin vanhan kaupungin hälinää pienillä kujilla.

Sofia Härkönen on valmistautunut Al Maadenin avaukseen vähän eri tavalla, sillä hän pääsi suoraan finaalikarsintaan. Härkönen on harjoitellut viikon verran Marokossa eri kentillä.

Ainoana suomalaisena Amelkis-kentällä urakkansa aloittava Linda Henriksson korostaa, että peli on kulkenut, kunhan muistaa, ettei yritä liikaa.

”Kentät ovat aika kovia, joten pallot rullivat paljon ja useimmiten lipulle lyödään wedgeä tai lyhyttä rautaa. Viheriöt ovat isot, nopeat ja niissä on paljon kallistuksia”, arvioi Henriksson.

Henrikssonin mielestä iltaisin on ollut hankalinta pitää ajatukset pois pelistä, koska Marokossa nettiyhteydet toimivat huonosti ja TV:ssä kaikki ohjelmat ovat dubattuja.

”Korttipakka on ollut iltojen pelastus. Ja toistaiseksi olen välttynyt myös ruokamyrkytykseltä toisin kuin moni muu”, hän viestittää.

Härkönen starttaa kisaan ykköstiiltä torstaina klo 9.10 (Suomen aikaa 11.10), Tamminen 20 minuuttia myöhemmin ja Nummenpää 9.50 kymppitiiltä. Henrikssonin urakka käynnistyy 9.40 ykköstiiltä.

Noora Tamminen ja Elina Nummenpää pitävät myös omaa blogia kisatunnelmistaan.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje