[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - LET Access Series

Suomalaisilla loistava panos LETAS-kiertueella – Wikström ja Backman jakoivat kakkostilan Messilässä

Ursula Wikström kiristi ruuvia kisan edetessä ja venyi jälleen upeaan sijoitukseen. Kuva: Janne Tarmio

Viaplay Ladies Finnish Openin voitto lähti Nina Pegovan matkassa Venäjälle.

Ursula Wikström ja Anna Backman kirivät hienosti jaetulle toiselle sijalle lauantai-iltapäivänä Messilä Golfissa päättyneessä naisten haastajakiertueen turnauksessa.

Wikström jakoi kolmannen kierroksen kovinta (68) tulosta ja Backmankin löysi oikealla hetkellä paremman menovaihteen yhden välipäivän jälkeen. Kokonaistulokseen 213 (-3) päätynyt kaksikko jäi voiton vieneestä ja alusta asti kisan kärjessä pysytelleestä Venäjän Nina Pegovasta neljän lyönnin päähän.

Suomalaisten kokonaispanos Messiässä oli erinomainen, sillä seitsemän joukkoon mahtui peräti neljä kotimaista pelaajaa.

Sanna Nuutinen (-2) jakoi neljännen sijan muutama vuosi sitten Suomen LETAS-kilpailun voittaneen Malesian Ainil Bakarin kanssa ja pienellä kilpailutuntumalla turnaukseen lähtenyt Oona Vartiainen (-1) venyi jaetulla kuudennelle sijalle.

Wikströmin hieno sarja kotimaan osakilpailussa sai jatkoa. Vuonna 2017 voitto, ja nyt toinen jaettu kakkostila viime vuoden jatkoksi.

”Minulla oli ensimmäisillä kierroksilla vaikeuksia wedge-lähestymisten kanssa, mutta tänään pelasin jo vähän parempaa golfia. Tulokseen olen luonnollisesti tyytyväinen. Kilpailu oli hyvää valmistautumista Ladies European Tourin Thaimaan osakilpailua varten. Sitä ennen tosin pelaan vielä Finnish Tourin osakilpailun.”

Miamissa opiskeleva ja college-golfia pelaava Anna Backman ylsi uransa kovimpaan saavutukseen. Kuva: Janne Tarmio

Backman ja hänen kanssaan jälleen samassa ryhmässä pelannut Oona Vartiainen tuntuivat imevän voimaa toistensa seurasta.

Tiesin, että osaan pelata, mutta en viitsinyt huudella mitään etukäteen.

”Oli vieläkin jossain määrin taistelua, mutta peli kulki jo paremmin kuin eilen”, kertoi Backman, joka heti huomisaamuna suuntaa Pohjois-Irlantiin edustustehtäviin useiden muiden kilpailussa mukana olleiden amatöörien mukana.

”Oli hienoa, että yleisöä oli mukana tukeaan antamassa.”

Kuudetta tilaa jakanut ja bägiään joka kierroksella kantanut Vartiainen otti menestyksen tyynesti vastaan.

”Tiesin, että osaan pelata, mutta en viitsinyt huudella mitään etukäteen. Nyt on välivuosi menossa, mutta koko ajan laitetaan taustoja kuntoon. Pitkän tähtäimen suunnitelma on tehty golfin ehdoilla. Fysiikkaa parannetaan ja taloudellisia edellytyksiä yritetään luoda.”

Nina Pegova oli perjantain kierroksen etuysiä lukuun ottamatta kuin itse varmuus. Kuva: Janne Tarmio

Nuutisen vahva esitys oli jatkoa kahdelle kakkossijalle kahdelta edellisvuodelta. Vuonna 2016 Nuutinen oli Hill Side Golfissa kolmas. Tuolloin voittoon ylsi Ainil Bakar, joka on nyt Messilässä jakanut kahdesti Nuutisen sijoituksen.

Nina Pegova on vasta toinen venäläinen naisammattilainen, joka on yltänyt LET Access Series -kiertueen kilpailun voittoon. Anastasia Kostina teki vuonna 2012 historiaa nousemalla Ukrainan kisan ykköseksi.

Vuonna 2017 Pegova ylsi Sveitsissä uusintaan asti, mutta joutui taipumaan Suomen Linda Henrikssonille.

Pegova on venäläisen urheilujärjestelmän kasvatti ja siirtyi golfiin teini-iässä panostettuaan sitä ennen tennikseen ja uintiin. Valmentaja löytyy kotikaupunki Moskovasta, mutta apuna on myös Floridassa toimiva tukitiimi. Caddienä Messilässä toimi oma äiti.

”Pitkä peli oli tänään hyvää ja löin lähestymiset tarkasti”, Pegova kuvaili kierrostaan voiton varmistuttua.

”Kilpailu oli erittäin hyvin organisoitu, enkä sano sitä ainoastaan kohteliaisuudesta. Kaiken lisäksi kenttä oli erinomaisessa kunnossa.”