25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][25]

[15][25]

Suomalaisilla hieno panos Tshekin turnauksessa – Wikström sinetöi paikkansa olympialaisiin

Ursula Wikströn kiri Czech Ladies Openissa kolmanneksi. Kuva: Tristan Jones/LET

Ursula Wikström otti ensimmäisen top 3 -sijoituksensa yli 1,5 vuoteen.

Ursula Wikström (-12) päätti urakkansa Tshekissä käydyssä Czech Ladies Openissa erinomaisella tavalla. Hän pelasi Ladies European Touriin kuuluvan kilpailun kolmannella kierroksella viikon kovimman tuloksensa, 66, ja nousi jaetulle kolmannelle sijalle.

Wikström tehtaili sunnuntaina peräti kahdeksan birdieä, eikä edes Royal Beroun Golf Clubin kentän 13. reiällä lipsahtanut tuplabogey himmentänyt hänen vahvaa suoritustaan.

”Tänään oli melko scoorattavat (tuloksentekoa suosivat) olosuhteet. Tuuli vähäistä. Oli mahdollisuuksia hyvään, mutta pientä sähläystä takaysillä”, reilut 14 000 euroa palkintorahaa kuitannut Wikström kertoi.

Vantaalainen ja toinen viikonvaihteessa onnistunut suomalaispelaaja Sanna Nuutinen kävivät etuysillä lyönnin päässä kärjestä, mutta sitten Marta Martin (-17) painoi kaasua. Toiseksi sijoittunut Englannin Rose Davies (-13) pelasi Martinin tavoin tuloksen 63, mutta hänkään ei pystynyt uhittelemaan espanjalaista.

Top 10 -sijoitus oli yli 20 vuotta ammattilaisena pelanneen Wikströmin 34:s Ladies European Tourilla. Kolmen parhaan joukkoon hän oli yltänyt edellisen kerran syyskuun 2022 Women’s Irish Openissa, jossa tuli toinen sija.

Korkea sijoitus toimi myös Wikströmin olympiapaikan sinettinä. Olympiakarsinta päättyy tähän viikkoon, eikä listalla sijalla 58 olevalla Wikströmillä ole pelkoa pudota niiden 60 pelaajan joukosta, jotka pääsevät Pariisiin olympiaturnaukseen.

Sanna Nuutinen saavutti kuluvalla kaudella ensimmäisenä suomalaisena kaksi top 10 -sijoitusta. Kuva: Tristan Jones/LET

Sanna Nuutinen (-9) pelasi sunnuntaina tuloksen 68, ja nousi top 10:n ulkopuolelta takaisin kärkikymmenikköön, jaetulle kahdeksannelle sijalle. Kyseessä on Nuutisen kauden toinen top 10 -sijoitus ja korkein sijoitus sitten vuoden 2021.

”Kiva top 10 pitkän kisaputken päätteksi. Nyt luvassa väliviikko Suomessa. Olisi mahtavaa päästä vaikka kalaan tai telttailemaan metsään ja jättää puhelin ja golfmailat johonkin eri kaupunkiin. Pieni analysointi ja latautuminen kauden toiselle puoliskolle on paikallaan”, Nuutinen sanoi.

Osala takoi hurjan määrän birdiejä

Myös Linda Osala (-5) kuului päivän onnistujiin, ja oli suomalaisten kovin birdie-hirmu ladottuaan hulppeat yhdeksän birdieä. Korttiin kirjattiin myös neljä bogia, ja tulos 67 nosti Osalan jaetulle 33. sijalle. Elina Nummenpää (-2) päätyi sijalle T54.

Emily Penttilä ja Noora Komulainen karsiutuivat Prahan lounaispuolella pelatussa kilpailussa, mutta finaalikierroksen ulkopuolelle jääminen ei jälkimmäisen olympiapaikkaa vaarantanut.

Voitto oli Madridista kotoisin olevan asuvan Marta Martinin, 27, ensimmäinen Ladies European Tourilla.

Lue seuraavaksi: Ursula Wikström hivuttautui Tshekin kisan kärkikahinoihin – olympiapaikka on vaaksan päässä